22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriClauzele confidenţiale ale privatizărilor, transmise la Bruxelles

Clauzele confidenţiale ale privatizărilor, transmise la Bruxelles

România a transmis ieri Comisiei Europene (CE) clauzele confidenţiale ale contractelor de privatizare a companiilor Automobile Craiova, Tractorul Braşov şi Petrotub Roman. „Pentru toate cele trei societăţi, statul român a transmis elementele de confidenţialitate din deciziile de deschidere a investigaţiilor care nu vor fi publicate în Jurnalul Oficial, încadrându-se în termenul stabilit de 15 zile lucrătoare de la primirea scrisorii“, arată într-un comunicat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Statul român a solicitat totuşi autorităţilor europene să prelungească perioada de remitere a datelor privind ajutorul de stat la Tractorul şi Petrotub. „Având în vedere că răspunsurile necesită o activitate laborioasă a mai multor instituţii ale statului, pentru Tractorul şi Petrotub (actuala Mittal Steel Roman) s-a solicitat o prelungire de 30 de zile pentru transmiterea răspunsului“, informează AVAS.
În legătură cu privatizarea Automobile Craiova, fostul secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a apreciat ieri că Ford ar putea aştepta cel mult până la primăvară terminarea investigaţiilor Comisiei Europene.
„Cred că în primăvara lui 2008 este data-limită pentru ca Ford să înceapă operaţiunile la Craiova, având în vedere că prin contractul de privatizare se prevede ca aceasta să preia efectiv acţiunile în ianuarie“, a afirmat Vlădescu. Fostul secretar de stat a considerat că investigaţia CE este cauzată de o lipsă de comunicare, întrucât, în opinia sa, prevederile contractului de privatizare nu încalcă reglementările în domeniul ajutorului de stat ale UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII