17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriELECTROPUTERE, vulnerabilă în faţa creditorilor

ELECTROPUTERE, vulnerabilă în faţa creditorilor

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a informat ieri, printr-un comunicat, că termenul de suspendare a aplicării Legii nr. 85/2006, a insolvenţei, pentru societăţile care intră sub incidenţa OUG nr. 3/2007 – vizate pentru restructurare şi/sau privatizare, a expirat pe 15 august.
Suspendarea insolvenţei s-a făcut pe termen de şase luni de la intrarea în vigoare a legii tocmai pentru ca AVAS să aibă timp să ia măsuri în cazul celor 28 de societăţi vizate pentru privatizare, restructurare sau lichidare.
În cazul ELECTROPUTERE Craiova, aflată şi ea pe listă, se precizează că AVAS se află în negocieri avansate cu ofertanţii saudiţi de la Al Arrab Contracting Company. Cum contractul de privatizare pentru ELECTROPUTERE Craiova nu a fost nici până acum semnat, teoretic orice creditor al societăţii care nu şi-a primit banii timp de 30 de zile poate cere insolvenţa firmei, fapt recunoscut de surse din cadrul AVAS.
 Oficialii de la Bucureşti au o apărare de tot râsul: e vacanţă judecătorească şi nici o acţiune nu se poate introduce în acest timp. Practic, până luni, AVAS ar trebui să încheie contractul de privatizare. Dintr-un comunicat recent aflăm însă că oferta de privatizare tocmai a fost prelungită cu 30 de zile, până pe 18 septembrie.
Totodată, aceleaşi surse din cadrul AVAS ne-au precizat că trebuie acceptul Comisiei Europene pentru ştergerea datoriilor de 1.350 de miliarde de lei vechi – pe care societatea craioveană le are către bugetul general consolidat al statului. Cum această notificare nu a fost făcută, înseamnă că arabii ar trebui să preia firma cu tot cu datorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII