21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri2.000 de firme n-au depus bilanţul pe 2006

2.000 de firme n-au depus bilanţul pe 2006

Circa 2.000 de firme craiovene riscă să primească amenzi consistente din partea fiscului deoarece nu şi-au depus situaţiile financiare aferente anului fiscal 2006.
Potrivit lui Mihai Antonescu, directorul executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, către firmele în cauză au fost deja transmise notificări, ele riscând amenzi conform legii, în funcţie de întârzierea cu care depun situaţiile financiare. „Firmele trebuie să depună bilanţurile până la sfârşitul lunii aprilie. În prezent, avem aproximativ 2.000 de societăţi doljene care nu au depus nici un fel de situaţie. Ele sunt pasibile de amenzi de până la un miliard de lei vechi“, a spus Antonescu.
În aceste condiţii, dacă toate firmele vor fi sancţionate, suma totală s-a putea ridica la 2.000 de miliarde de lei vechi. Situaţia s-ar răsfrânge tot asupra fiscului însă.
Deoarece multe dintre societăţi sunt în colaps financiar şi nu pot plăti, suma s-ar transforma în arierate, pe care fiscul trebuie să facă eforturi să le recupereze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS