13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriYahoo pregăteşte Messengerul on line

Yahoo pregăteşte Messengerul on line

Cel mai mare portal din lume, Yahoo, pregăteşte lansarea versiunii on line a popularei aplicaţii Messenger, care va permite utilizarea sistemului şi celor care nu pot instala aplicaţii pe computer şi sunt obligaţi acum să folosească soluţii furnizate de alte site-uri, informează www.bloombiz.ro. Lansarea, aşteptată să aibă loc joi, vine la scurt timp după ce presa americană a descris site-ul eBuddy.com, care oferă acces web la Messenger, drept următorul site care va deveni miliardar în dolari în scurt timp.
Compania Yahoo speră astfel să îşi crească numărul de utilizatori, pe măsură ce aplicaţiile web iau tot mai mult locul programelor care în trecut trebuia instalate pe calculator.
Yahoo Messenger for Web permite utilizarea aceloraşi funcţii ca şi pe aplicaţia obişnuită. Lista de prieteni nu trebuie actualizată pentru că rămâne aceeaşi, iar oamenii pot vedea în orice moment ce fac colegii şi prietenii lor. Ei vor putea să discute cu aceştia atunci când sunt în deplasare.
De obicei, companiile nu permit angajaţilor să instaleze software pe PC-urile de la birou, pentru a evita infectarea cu diverşi viruşi. Alţi administratori blochează sistemele prin care se conectează aplicaţia la internet sau blochează opţiunea de a descărca orice fel de fişier de pe internet. Decizia Yahoo va supăra o parte din administratorii de internet şi există toate şansele ca o parte să blocheze complet accesul la site-urile Yahoo.

Bun de folosit la serviciu

Spre deosebire de aplicaţia descărcată de pe site, Messengerul on line va permite utilizatorului să ţină toate conversaţiile într-o singură fereastră, care e mult mai uşor de închis sau ascuns atunci când vine superiorul în inspecţie. Aplicaţia pentru conversaţii on line, telefonie VoIP, schimb de poze şi documente, poate fi însă foarte eficientă pentru companiile care decid să permită accesul la ea. Soluţia poate înlocui cu succes orice soluţie plătită de videoconferinţe şi colaborare on line pentru proiecte.
Yahoo va integra sistemul de chat în majoritatea site-urilor sale, nu doar în e-mail cum face Google cu aplicaţia sa Google Chat – varianta on line a Google Talk. În urma unui acord semnat anul acesta, utilizatorii Yahoo Messenger pot vorbi din aceeaşi aplicaţie cu utilizatorii MSN Messenger, acum devenit Windows Live Messenger. Lansarea noii soluţii va avea loc treptat, în SUA, Asia şi America de Sud, iar apoi va deveni disponibilă şi în alte părţi ale lumii. La început se va putea folosi „Yahoo Messenger for web“ în engleză, chineză, portugheză şi vietnameză.
Pe lângă Google, şi Microsoft a dezvoltat aplicaţia de chat on line, MSN Web Messenger, care este disponibil din 2004. Yahoo a mai avut un proiect legat de chat on line, în limbaj Java, dar care a fost retras probabil din lipsă de utilizatori.
Industria IT americană trece printr-un amplu proiect de mutare a tuturor aplicaţiilor în browserul de web. De la Word, Excel, PowerPoint şi până la aplicaţiile de business, toate sunt acum accesibile direct prin Internet Explorer sau Firefox.
(Material preluat de pe www.Bloombiz.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU