12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCartiere rezidentiale tintite din fasa

Cartiere rezidentiale tintite din fasa

Cartierele rezidentiale se vor extinde din 2007. Potentialii clienti au iesit deja la vânat, oferta fiind inca „in scutece“.


Cartierele rezidentiale isi fac incetul cu incetul locul si in Banie, dupa ce au cucerit marile orase. Apartamentele la cheie, nou-noute, ii tenteaza tot mai mult pe craioveni, care renunta la traiul in blocurile de dinainte de ’89. Pe asta vor miza si oamenii de afaceri, care, potrivit analistilor imobiliari, vor face investitii majore in acest domeniu. Proiectele imobiliare de amploare ar urma sa se extinda, in special, in zonele periferice ale orasului, neacoperind totusi deficitul de locuinte cu care se confrunta Craiova.


Specialistii sunt insa de parere ca investitorii s-ar grabi sa ridice cartiere rezidentiale daca nu ar intâmpina probleme din partea autoritatilor locale, care nu-i ajuta sa razbata birocratia.


„Vor avea un succes rasunator, deoarece suntem printre putinele orase mari care nu ne-am dezvoltat la acest capitol. Se impune o formare a cartierelor rezidentiale, deoarece cererile sunt tot mai mari, in special tinerii optând pentru astfel de apartamente cochete“, este de parere Niculina Otovescu, directoarea unei agentii imobiliare. Directoarea agentiei a apreciat ca si pretul la care se vor ridica acestea va fi mai mare decât al apartamentelor aflate deja pe piata. Chiar daca sunt constienti ca vor plati mai mult, cumparatorii locali cer deja sa fie inclusi pe listele de asteptare.


Confortul, prioritar


Chiar daca pâna acum nu au avut posibilitatea sa opteze pentru prea multe apartamente nou-noute, craiovenii le prefera pe cele cu vechime de maximum 30 de ani, pe care le considera mai rezistente.


Pe aceeasi idee merg si majoritatea bancilor care nu acorda credite imobiliare pentru locuintele construite inainte de 1977. Irinel Badea, agent imobiliar, a explicat ca evaluatorul din partea bancii contractate de client apreciaza vechimea imobilului, fiind refuzate de la finantare locuintele de la etajele superioare din blocurile turn. Nici clasicele cutii de chibrituri nu isi vor pierde insa din adepti, cumparatorii cu mai putini bani in buzunare ramânându-le fideli. Niculina Otovescu a mentionat ca in acest caz sunt craiovenii cu datorii foarte mari la intretinere, care, pentru a nu pierde proprietatea sunt nevoiti sa o vânda, o parte din bani fiind directionati pentru plata datoriilor, iar restul, pentru o locuinta mai ieftina.


„Din motive tehnice, craiovenii se orienteaza catre blocurile noi. Este normal, pentru ca nu mai vor sa aiba probleme cu instalatiile, tevile sau cu tencuiala“, a adaugat Irinel Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS