14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMii de subventii pentru caldura

Mii de subventii pentru caldura

Primariile din judetul Gorj au inregistrat de la inceputul acestui an si pâna in prezent 26.000 de cereri pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei. Directorul executiv al Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Gorj, Vasile Piciorusi, a mentionat ca toate cererile si declaratiile pe proprie raspundere pentru solicitarea ajutorului pentru incalzirea locuintei au avut ca termen de depunere data de azi, acestea trebuind sa fie depuse la primariile de care apartin beneficiarii respectivi: „In conformitate cu prevederile legii, primariile au obligatia sa depuna la directia de munca, pâna pe 5 februarie, situatiile centralizatoare cuprinzând beneficiarii ajutorului pentru incalzirea locuintei si sumele aferente acestui drept. Plata ajutorului se va efectua de catre institutia noastra din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de stat pâna pe 28 februarie 2007, o singura data pentru perioada 1 ianuarie – 31 martie 2007“.


La Primaria Glogova au fost inregistrate peste 600 de cereri pentru ajutorul de incalzire, dupa cum a spus primarul localitatii, Ion Salapa. Acesta a spus ca in functie de cuantumul prevazut de lege sunt acordate aceste ajutoare, primaria urmând sa emita deciziile de acordare a ajutorului pentru incalzirea locuintei: „Nu este o perioada usoara. Avem de furca cu aceste cereri de ajutoare, deoarece pierdem foarte mult timp. Au mai fost acordate ajutoare la beneficiarii de ajutor social, insa aici numarul acestora este mult mai mic“.


Aceasta ultima etapa de acordare a ajutorului de incalzire familiilor si persoanelor singure care se incadreaza in criteriile impuse de lege vine dupa prima etapa in care persoanele incadrate la ajutorul social au beneficiat de ajutorul pentru incalzirea locuintei, in mod diferentiat in functie de venituri. Pentru sezonul rece care incepe de la 1 noiembrie 2006 si se termina la 31 martie 2007 a fost instituit un nou sistem de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei in sistem centralizat si gaze naturale, responsabilitatea directa in implementarea acestuia revenind primariilor si furnizorilor implicati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS