24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri14,7 miliarde de lei vechi, picate din cer

14,7 miliarde de lei vechi, picate din cer

Primaria craioveana a economisit cel putin 14,7 miliarde de lei vechi datorita iernii lipsite de precipitatii. In conditii normale, administratia cheltuia cel putin patru miliarde de lei vechi pe luna cu deszapezirea.


Vremea deosebit de calda din aceasta iarna a adus Serviciului Public de Salubritate (SPS) Craiova un bonus de cel putin 14,7 miliarde de lei vechi la buget. Toamna trecuta, autoritatile din Banie au incheiat contracte cu 14 firme pentru inchirierea de utilaje cu care sa deblocheze strazile inzapezite din iarna 2006-2007. Edilii nu au fost insa nevoiti sa cheltuiasca nici un leu datorita vremii neasteptat de calde. „Nu am dat alarmarea firmelor cu care am incheiat contracte pentru ca nu am considerat ca este nevoie. Daca dadeam alarmarea, trebuia sa platim pentru fiecare ora de mobilizare a utilajelor. Daca nu ninge deloc pâna la sfârsitul iernii, banii pe care ar fi trebuit sa-i cheltuim vor ramâne la bugetul SPS si vor fi folositi in alte scopuri. Urmarim prognoza meteo“, a declarat viceprimarul craiovean Gheorghe Nedelescu. Cei implicati in deszapezire au facut totusi o mica incalzire, in zonele cu probleme ale orasului.


„A fost o perioada mai friguroasa si am iesit pe teren doar cu sararitele. Avem o zona in care se formeaza condens, in cartierul Bariera Vâlcii. Aici am dat cu sare“, a mai spus Gheorghe Nedelescu.


Potrivit responsabililor din primarie, suma economisita in aceasta iarna s-ar putea ridica la circa 12 miliarde de lei vechi, in cazul in care vremea nu va deveni capricioasa. In afara de banii alocati pentru interventii, SPS a achizitionat 300 de tone de sare, 80 de tone de clorura de calciu si 1.500 de metri cubi de nisip. Materialele, pentru care s-au platit circa 2,7 miliarde de lei vechi, vor ramâne in depozite si vor putea fi folosite atunci când va fi nevoie de ele.


„Am facut ceva economii. In conditiile unei ierni normale, cheltuiam cu deszapezirea circa patru miliarde de lei vechi pe luna. In aceste conditii insa, banii se vor redistribui“, a concluzionat Sorin Ciobanu, directorul SPS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS