9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrichindeii, in pas cu moda

Prichindeii, in pas cu moda

In concurenta acerba cu hainele pentru adulti sunt, in privinta preturilor, cele pentru bebelusi si copii. Si cum personalitatea copiilor este foarte puternica, inca de la vârste fragede acestia incep sa-si impuna preferintele. Cât de costisitor este sa cumperi haine pentru copii numai parintii prichindeilor stiu.


A inceput sezonul reducerilor. Si cum magazinele specializate cu haine pentru bebelusi si copii s-au inmultit in ultima perioada, a aparut si o gama diversificata de articole vestimentare pentru prichindei, de la chinezariile intâlnite in majoritatea centrelor comerciale, la haine de o calitate superioara, de firma… Si ca orice magazin de haine care se respecta, in aceasta perioada colectia de iarna beneficiaza de reduceri substantiale.


Hainele pentru copii le dau batai de cap parintilor


Chiar daca hainele sunt pentru bebelusi de numai câteva zile sau pentru copii ceva mai mari, de trei-cinci anisori, preturile sunt cam aceleasi ca ale hainelor pentru adulti. Un simplu costumas pentru bebelusi, in care acesta poate fi tinut in casa, sare usor peste 300.000 de lei, o caciulita – de la 50.000 de lei in sus, o pereche de ciorapei – peste 30.000 de lei, paturica – alte 300.000 de lei… Si cum micutii sunt in crestere, hainele achizitionate de parinti in scurt timp ramân mici, fiind nevoie de alte si alte haine… Cu cât cresc si trec deja de pragul de trei ani, pretentiile si criticile incep sa apara. Copiii vor sa participe la cumpararea hainelor, pentru ca nu accepta sa se imbrace in orice doresc parintii, au deja preferinte spre anumite culori sau modele… „Nu este deloc usor sa imi imbrac fetita pentru gradinita. Are patru ani, iar diminetile sunt pentru mine un adevarat cosmar. Vrea doar anumite bluzite, cu fusta sau blugii ei preferati, neaparat cu accesoriile de rigoare: bilute in par, margelute, bratari, ceasul cu Tom si Jerry. Ii cumpar haine ori de câte ori am posibilitatea, in orice caz lunar ciorapi sau o bluza tot trebuie sa ii iau. La câteva luni ii cumpar cam tot ce trebuie, de la ciorapei pâna la haine. Geci sau paltonase ii iau mai rar, cam o data pe an, pentru ca preturile acestora sunt extrem de piperate si oricum ii ramân mici de la un an la altul. Oricum, o caciulita, o helanca si o pereche de pantaloni sar usor peste 500.000 de lei“, a povestit Dana Calotescu, din Craiova.


Parintii trebuie sa negocieze cu copiii


Psihoterapeutul ne sfatuieste ca este foarte bine ca micutul sa inceapa sa isi expuna preferintele, chiar si cele vestimentare, dar de care parintii sa tina seama doar intr-o anumita masura. „In special fetitele, de pe la trei anisori, incep sa aiba pretentii, din dorinta de a se imbraca precum modelele lor, domnisoarele. De cele mai multe ori incearca sa imite, din dorinta de a se imbraca si arata intr-un anumit fel… Este foarte bun acest lucru, inseamna ca personalitatea copilului incepe sa se formeze. Insa parintii nu trebuie sa se lase prinsi in capcanele intinse de acestia, ci trebuie sa negocieze, sa puna anumite limite, peste care copilul trebuie sa stie ca nu poate trece. Tot de la aceasta vârsta isi pot arata preferintele pentru anumite culori sau pot fi mai baietoase sau foarte «feminine»“, a mentioant Gina Chiriac, psihoterapeut din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS