17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAverea alesilor, incremenita

Averea alesilor, incremenita

Anul 2006 nu a fost prea bogat pentru majoritatea alesilor judeteni. Asa s-ar putea explica faptul ca din 37 de consilieri doar patru si-au reactualizat din 2005 declaratiile de avere.


Prima care a completat declaratia de avere in 2007 este Diana Busoi, sefa Inspectoratului Scolar Judetean. Conform datei inscrise pe document, 1 ianuarie 2007, dupa noaptea de Revelion consilierul democrat s-a pus pe socotit averea, insa bilantul a ramas cam acelasi de anul trecut: un apartament si o masina germana. Tot cu atât se lauda si liberalul Constantin Nistor, insa la capitolul masini, alesul a bifat o Dacie 1310 cumparata in 1985. Singurul care nu a avut de declarat decât banii câstigati anul trecut este consilierul Ileana Serban care, conform declaratiei depuse la consiliu, nu detine nici un fel de bun, iar anul trecut a câstigat 21.600 de lei, care reprezinta salariul de la Autoritatea de Sanatate Publica Dolj, indemnizatia de consilier, dar si indemnizatia primita ca membru in Consiliul de Administratie la SC Pucioasa SA.


Singurul care si-a imbogatit avutul in anul care a trecut este consilierul Ionel Pana, director la CEZ România. Acesta a primit mostenire in 2006 o casa cu teren pe strada Principatele Unite din Craiova.


Conducerea judetului vinde, nu cumpara


Desi nu prea s-au grabit la declararea averii, administratorii doljeni sustin ca nici nu prea ar avea ceva de declarat. Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, detinea anul trecut o casa pe strada General Dragalina si alta in comuna Cârcea, un autoturism, iar conform declaratiei depuse in 2005, acesta a primit impreuna cu sotia dividende pe anul 2004 de 1,7 miliarde de lei vechi. Seful CJ a declarat ca in curând isi va modifica declaratia de avere pentru ca are de gând sa vânda casa pe care o detine in comuna Cârcea. „Pâna acum nu am elemente noi care sa modifice declaratia de avere, dar e posibil sa o modific in curând pentru ca vreau sa ma despart de casa pe care o am la Cârcea“, a spus Prioteasa.


Formularul de declaratie a fost cerut si de vicepresedintele consiliului, Constantin Dascalu, care a precizat ca a obtinut dividende de pe urma actiunilor detinute la SIF Oltenia. „O sa-mi modific in curând declaratia pentru ca am avut o masina pe care am vândut-o, un Espero, si am luat pe ea vreo 3.600 de euro. Mai am de trecut soldurile la conturi si dividendele pe care le-am luat de la SIF, vreo 30 de milioane de lei vechi“, a declarat Constantin Dascalu. Singurul din executivul CJ care a declarat ca nu i s-a modificat deloc averea anul trecut este vicele Victor Odolbasa. Conform declaratiei de avere depuse in 2005, acesta detine trei case, dintre care doua in Craiova, un autoturism si o barca cu motor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS