10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTaxa bugetara de parcare

Taxa bugetara de parcare

Proprietarii de masini din Banie vor fi obligati sa plateasca 200.000 de lei vechi taxa de parcare in 2007. Pentru autovehiculele de firma se vor percepe 500.000 de lei vechi.


Despartirea Primariei Craiova de SC Cronos Impex SRL, firma care a exploatat timp de cinci ani parcarile Craiovei, nu-i scuteste pe proprietarii de autovehicule din Banie de taxa de parcare. Potrivit unui proiect al municipalitatii, in 2007, craiovenii ar trebui sa plateasca 200.000 de lei vechi pentru masina proprietate personala si 500.000 de lei vechi pentru cele de firma. In schimbul acestor sume, locuitorii Craiovei vor putea sa-si parcheze automobilul in orice zona destinata acestui scop. Taxele ar urma sa fie acceptate in cuantumul precizat pâna la 31 martie 2007, dupa aceasta data contribuabilul fiind obligat sa achite si penalitati. Potrivit primarului Craiovei, Antonie Solomon, banii care intra in buget cu titlu de taxa de parcare ar fi utilizati pentru construirea de noi parcari si pentru reabilitarea celor existente. „Nu cred ca 200.000 de lei vechi pe an inseamna prea mult pentru un craiovean care-si permite sa aiba masina. Iar banii trebuie folositi tot pentru parcari“, a spus Solomon. Numarul estimat de autovehicule inmatriculate in Craiova este de peste 110.000, asadar in vistieria municipalitatii ar putea intra peste 30 de miliarde de lei vechi din taxa de parcare, daca tinem cont ca aproximativ 30.000 de autovehicule au proprietari persoane juridice.


Scutire pentru pensionari


Mai multi craioveni pensionari s-au aratat nemultumiti ca trebuie sa plateasca taxa de parcare, unii sustinând ca au masini vechi pe care le pornesc foarte rar. Teodor Radu, consilier personal al primarului Craiovei, a afirmat ieri ca va propune Consiliului local municipal scutirea de la plata taxei de parcare a pensionarilor cu venituri mai mici de 5.000.000 de lei vechi. „Din estimarile noastre, in Craiova traiesc destui pensionari care detin automobile si care nu primesc mai mult de cinci milioane de lei vechi pe luna. Consider ca acestia ar putea fi scutiti de taxa de parcare“, a declarat Radu.


Procesul cu Cronos continua


SC Cronos Impex SRL a solicitat in instanta anularea deciziei din octombrie prin care Consiliul Local Municipal Craiova a reziliat contractul pentru exploatarea parcarilor cu plata din Banie, cu termen de judecata 25 ianuarie 2007. SC Cronos mai ceruse, in noiembrie, suspendarea hotarârii de reziliere, actiune respinsa de instanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII