17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Scriitor la sase ani


Christopher Beale, un baietel elvetian de sase ani, a intrat in Cartea Recordurilor, el fiind cel mai tânar scriitor din lume. Dupa cum informeaza Libero.it, in curând va fi lansat in Marea Britanie primul sau roman. Cartea cuprinde 1.500 de cuvinte si se numeste „This and Last Season’s Excursions“ . Autorul prezinta povestea unui copil care impreuna cu animalele sale de plus lupta impotriva leilor, salveaza cucuvelele si pleaca in cautarea unui oras misterios. Tânarul scriitor are deja un site: www.cbeale.com.


Septuagenar pe picioroange


Un pensionar japonez, dotat cu o pereche uriasa de picioroange, a parcurs in 47 de zile o distanta de 500 km. Dupa cum informeaza Krone.at, Susumu Iizuka a vrut in acest fel nu doar sa isi puna la incercare rezistenta fizica, ci si sa trezeasca interesul copiilor pentru mersul pe picioroange. Septuagenarul si-a inceput calatoria sa neobisnuita in jurul provinciei Chiba la sfârsitul lunii ianuarie. Pentru a nu-si pune in pericol sanatatea, japonezul a strabatut la inceput noua pâna la 15 km zilnic, facând pauza la doua sau trei zile. In timpul verii, din cauza caldurii, batrânul a decis sa faca o pauza, dupa care, la sfârsitul lunii octombrie si-a reluat plimbarea, pe care a finalizat-o la sfârsitul saptamânii trecute.


Trabuc gigant de 30 de metri


Producatorii de trabucuri din Florida spera sa ajunga in Cartea Recordurilor dupa ce au fabricat un trabuc cu o lungime de 30,3 metri si o greutate de 23,9 kg. Dupa cum informeaza site-ul terra.net.lb, Wallace si Margarita Reyes, proprietarii companiei Gonzalez Habano Cigar Co., au „finisat“ trabucul in valoare de 1.500 de dolari in cadrul Festivalului Trabucului Heritage. Pentru a termina uriasul trabuc, producatorii locali au lucrat aproape 75 de ore, timp de mai multe saptamâni. Sotii Reyes au rulat uriasul trabuc pentru a marca a 85-a aniversare a fabricii de trabucuri din Tampa, sperând ca vor reusi sa doboare recordul anterior, inregistrat anul trecut, când in Havana, Cuba, a fost produs un trabuc de 20 de metri. Oficialii din oras au declarat ca realizarea celor din orasul Tampa ar putea intra in Cartea Recordurilor, editia 2008, daca nu se va face un trabuc mai mare pâna in luna iulie.


Kylie Minogue si cura de salsa


Dannii Minogue a ajutat-o pe sora sa, Kylie, sa se recupereze in urma cancerului de sân, cu ajutorul unei cure de salsa. Cântareata, care a urmat timp de sase luni un tratament intens de chimioterapie, a marturist ca sora sa mai mica a ajutat-o sa-si ridice moralul prin intermediul muzicii. „Petreceam foarte mult cu Dannii. Dupa concerte venea la mine si ascultam si dansam salsa impreuna. M-a ajutat foarte mult aceasta «cura de salsa», care a actionat la nivelul psihicului meu“, a declarat Kylie Minogue, care a mai spus ca devenise obsedata de Scrabble in cele sase luni cât a luptat cu boala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII