10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAngajatorii si angajatii lupta pe fronturi diferite

Angajatorii si angajatii lupta pe fronturi diferite

Desi li se ofera sansa de a-si gasi un loc de munca, majoritatea somerilor prefera sa ignore posibilitatea de a munci. Cu toate ca la Bursa locurilor de munca pentru ramurile deficitare in forta de munca au fost scoase la concurs 860 de posturi, la eveniment au participat de trei ori mai putini potentiali candidati.


Gasirea unui loc de munca este o problema cu care se confrunta, de obicei, orice tânar, mai ales ca multi angajatori solicita experienta in domeniu. „Am absolvit Facultatea de Mecanica. Am cautat un loc de munca in domeniu, insa angajatorii cer experienta de minimum un an. Daca abia am terminat facultatea nu am avut cum sa-mi fac o experienta, mai ales ca nu am lucrat in timpul facultatii“, a declarat Anca, una dintre craiovencele prezente la Bursa locurilor de munca pentru ramurile deficitare in forta de munca. Potrivit acesteia, majoritatea angajatorilor craioveni vor sa stai mult la munca si sa iti dea mai putini bani. Afirmatia este sustinuta si de alte persoane care s-au interesat vineri de un loc de munca. „In domeniul confectiilor exista si firme care ofera locuri de munca prost platite – nu fac cât de cât un program, te cheama si sâmbata, si duminica. Inteleg sa muncesc, dar nu sa plec de acasa degeaba“, a declarat Maria Danciu, care are o experienta de 15 ani in domeniul confectiilor si care a gasit vineri o oferta de loc de munca pe masura asteptarilor.


„Oferim seriozitate si asteptam seriozitate“


Angajatorii, la rândul lor, au insa anumite asteptari de la potentialii candidati pentru locurile de munca ramase vacante, principala lor nemultumire fiind legata de faptul ca multi olteni nu trateaza cu seriozitate locul de munca. „Suntem deficitari in forta de munca. Oferim seriozitate si asteptam seriozitate. Am avut, de exemplu, experiente neplacute in sensul ca vin, vad oferta, se inscriu pentru un interviu si nu se prezinta. Multi nu vor munca; vor bani. Si, din pacate, cu astfel de cazuri ne confruntam mai ales in rândul tinerilor“, a declarat Diana Iancu, inspector resurse umane la una din firmele care a ofertat locuri de munca in domeniul confectiilor. Potrivit spuselor acesteia, când vin la un astfel de interviu preliminar majoritatea candidatilor nu intreaba ce ar urma sa faca (fisa postului), ci cât e salariul. Acest aspect a fost sesizat si de alti angajatori. „Nu-i intereseaza atât un loc de munca si vechimea, ci salariul. Este greu sa gasesti angajati pentru ca multi din cei cu calificare sunt plecati in strainatate sau prefera sa lucreze la negru“, a spus Daniela Zoran, inspector resurse umane in cadrul unei firme de constructii.


In plus, din discutiile cu potentialii angajati, angajatorii au sesizat faptul ca multi au diploma de calificare, insa nu au experienta in munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU