7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSecunia confirma al doilea bug din Internet Explorer 7

Secunia confirma al doilea bug din Internet Explorer 7

La numai o saptamâna de la lansarea browserului Internet Explorer 7 (IE) au fost descoperite doua bug-uri. Potrivit site-ului Yahoo!News, cu toate ca acestea nu sunt grave, ele aduc un semn de intrebare in ceea ce priveste asigurarile ferme ale gigantului Microsoft privind securitatea „deplina“ a noii versiuni de IE.


Al doilea bug a fost descoperit tot de compania de securitate IT Secunia, cea care a atras atentia si asupra primei vulnerabilitati – care provine de la vechiul IE 6. Firma daneza a postat pe site-ul sau chiar si un test prin care demonstreaza vulnerabilitatea.


Potrivit sursei citate, existenta noului bug a fost confirmata deja de oficialii de la Microsoft. Vulnerabilitatea permite „mascarea“ anumitor portiuni dintr-o adresa URL, folosind caractere speciale. Un astfel de URL da impresia ca pagina este „legitima“, desi in realitate nu este asa. Expertii de la Microsoft sustin insa ca folosirea modulului antiphising, existent in IE 7, indeparteaza pericolul, identificând o adresa web camuflata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS