17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriActivitatea de control, subordonata direct Ministerului Sanatatii

Activitatea de control, subordonata direct Ministerului Sanatatii

Inspectia Sanitara de Stat se va desprinde de la 1 septembrie de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Dolj devenind institutie de sine statatoare. „Ca urmare a reorganizarii activitatii Autoritatii de Sanatate Publica, Inspectia Sanitara de Stat va fi subordonata direct Ministerului Sanatatii Publice.


In cadrul institutiei vor functiona departamente noi, cum ar fi Inspectia Farmaceutica, Inspectia Dispozitivelor Medicale si Inspectia pentru Controlul Calitatii Serviciilor de Asistenta Medicala. Aceste noi departamente vor urmari respectarea normelor de functionare a farmaciilor, verificarea dispozitivelor medicale, daca sunt conform legii, inclusiv daca au verificarile metrologice la zi. In ceea ce priveste controlul calitatii serviciilor medicale, apar standarde de calitatea si indicatori noi, in baza carora se vor face verificarile.


Acestea vor viza inclusiv protocoalele de practica medicala“, a declarat dr. Stefan Popescu, director adjunct Managementul Asistentei Medicale, in cadrul ASP Dolj. In cadrul institutiei va functiona si un departament de Inspectie de Sanatate Publica, acesta incluzând toate departamentele existente deja.


Inspectia Sanitara de Stat va prelua baza logistica de la Autoritatea de Sanatate Publica, iar pentru ocuparea posturilor de inspectori in cadrul departamentelor nou-infiintate se va organiza concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS