13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriItalienii investesc in Aninoasa

Italienii investesc in Aninoasa

Reprezentantii a doua firme din Italia si-au manifestat intentia de a deschide in orasul Aninoasa, Valea Jiului, doua fabrici, una in domeniul electronicii si electrotehnicii, iar alta in domeniul agricol.


„Suntem interesati sa inchiriem sau sa cumparam o hala sau un depozit in care sa ne desfasuram activitatea, prin care, pentru inceput, vom crea 26 de locuri de munca. Avem o fabrica in Sicilia, care are o traditie de peste 30 de ani, alta in constructie la Perugia, iar produsele noastre sunt capabile sa concureze cu cele similare aflate pe piata europeana, si nu numai. Suntem dispusi sa suportam cheltuielile privind repararea unei hale vechi, chiar daca se afla intr-un stadiu avansat de degradare, cu conditia sa incepem activitatea in perioada imediat urmatoare“, a declarat Marcello Sebastiano Santagati, administratorul firmei de aparate pentru comanda si distributia electricitatii (tablouri electrice, grupuri anti-incendiu, sisteme electronice antiefractie sau sisteme de forare).


Totodata, italienii au solicitat autoritatilor locale o suprafata de cel putin cinci hectare de teren in concesionare, in vederea crearii unei baze horticole, axata pe cultura prunului si marului. „Suntem dispusi sa oferim ajutor ambelor firme, cu atât mai mult cu cât acestea intentioneaza sa creeze noi locuri de munca in orasul nostru, unde somajul se situeaza la cote deosebit de mari, mai ales dupa recenta inchidere a exploatarii miniere din localitate“, a declarat Ilie Botgros, primarul orasului Aninoasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS