6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMicrosoft pregateste un rival pentru iPod

Microsoft pregateste un rival pentru iPod

Microsoft planuieste sa lanseze un player dotat cu un nou pachet software sub marca Zune. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, produsul urmeaza sa apara in magazine pâna la sfâsitul acestui an, constituind o noua provocare pe piata dominata in prezent de iPod, realizat de Apple Computer.


„Sub marca Zune, vrem sa realizam noi produse hardware si software destinate uzului in familie. Primul dintre acestea va fi lansat in 2006. Consideram ca aceasta este o oportunitate foarte mare pentru imbinarea tehnologiei cu nevoile unei comunitati, consumatorii putând sa descopere impreuna muzica si divertismentul“, a declarat Chris Stephenson, director general de marketing in cadrul Microsoft.


Potrivit celor mai multi analisti IT, compania fondata de Bill Gates va trebui sa faca eforturi mari pentru a se apropia de pozitia detinuta in prezent de playerul iPod si de iTunes; momentan, iPod detine peste 75 la suta din piata americana a playerelor media digitale, in timp ce iTunes are peste 70 la suta din vânzarile de muzica online in Statele Unite.


„Creând un astfel de dispozitiv, Microsoft se pregateste pentru o lupta foarte importanta. Va fi greu sa ajunga la acelasi nivel cu Apple, pe aceasta piata“, a declarat Michael Gartenberg, director de cercetare in cadrul companiei JupiterResearch.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS