6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBMW Seria 3 - Masina Anului 2006

BMW Seria 3 – Masina Anului 2006

Un juriu format din 46 de jurnalisti din presa auto internationala a desemnat modelul BMW Seria 3 ca fiind „Masina anului 2006“. Dupa cum informeaza Krone.at, anuntul a fost facut in timpul conferintei de presa organizata de Midway Group si gazduita de Salonul International Auto de la New York.


Jurnalistii au luat „la puricat“ cele mai importante noutati auto ale anului, care au fost lansate in 2005 pe cel putin cinci piete de pe cel putin doua continente, notându-le in functie de 20 de criterii, printre care design, performante de mers, manevrare, confort si functionalitate.


Pe lânga victoria in clasamentul final, BMW seria 3 s-a aflat si printre cele trei modele de pe podium la categoria „World Car Design of the Year“. Locul doi in topul general este ocupat de cea de-a treia editie a modelului Mazda MX-5. Bolidul cu doua locuri a mai crescut un pic si acum poate fi condus si de soferii ceva mai bine facuti. Medalia de bronz revine celui mai recent model din atelierele din Zuffenhausen, noul Porsche Cayman.


In clasamentul general regasim pe locul patru Honda Civic/Civic Hybrid cu un punctaj de 7,35, urmat de Suzuki Swift, cu 7,09 puncte. Mândria germanilor, modelul Mercedes-Benz Clasa S, ocupa locul sase in clasament cu 7,00 puncte. Alt model Mercedes prezent in clasament este cel din clasa M, care cu 6,16 puncte ocupa locul noua.


Citroen C4 – cea mai frumoasa masina a anului


Cel mai frumos autoturism din lume vine din Franta. Este vorba de modelul Citroen C4, care in celebra reclama TV se transforma intr-un robot si executa un dans de zile mari. Locul doi la categoria „World Car Design of the Year“ a revenit autoturismului BMW 3er, in timp ce spatiosul Honda Civic a obtinut medalia de bronz. Când vine vorba de performante, cel mai convingator pentru juriu a fost Porsche Cayman, care a devansat in clasament Audi RS4 si BMW M5. Premiul „World Green Car of the Year“, sau cu alte cuvinte cea mai ecologica masina, a revenit modelului Honda Civic Hybriderhielt den-Award. De mentionat ca lista initiala din acest an a cuprins 27 de modele din toata lumea, dintre care au fost mai apoi selectate cele zece finaliste. Premiul este decernat de firma internationala de audit KPMG. Programul „The World Car of the Year“ este administrat de o organizatie non-profit formata din sase jurnalisti ce supravegheaza si monitorizeaza procesul de votare si integritatea celor 46 de membri ai juriului, precum si programul de operare. Prima editie a premiilor s-a organizat anul trecut, când marele câstigator a fost desemnat Audi A6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU