21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriColecta pentru ELECTROPUTERE

Colecta pentru ELECTROPUTERE

AVAS a prelungit din nou termenul de depunere a ofertelor pentru privatizare, pâna pe 3 februarie, la solicitarea Asociatiei Salariatilor ELPAS, care a cumparat caietul de prezentare a uzinei. In perioada urmatoare, salariatii vor demara colecta pentru a face o oferta.


Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit din nou termenul pentru depunerea ofertelor in vederea privatizarii ELECTROPUTERE Craiova. AVAS a anuntat ieri ca noua data limita este 3 februarie. Amânarea inchiderii acestei proceduri s-a facut la solicitarea Asociatiei Salariatilor ELPAS Craiova, care a cumparat caietul de prezentare pe 16 ianuarie si a cerut o pasuire pentru inaintarea unei oferte. Pe parcursul actualului proces de privatizare, statul a mai prelungit de doua ori perioada pentru depunerea ofertelor din aceleasi motive, ultimul dintre termenele limita expirând astazi. Pachetul majoritar de actiuni, reprezentând 62,8% din capitalul social al SC ELECTROPUTERE SA, a fost scos la vânzare pe 21 noiembrie 2005. Daca este sa ne luam dupa ultimele comunicate de presa ale AVAS, Asociatia Salariatilor este cel de-al cincilea cumparator al caietului de prezentare a uzinei, fiind si singurul nume facut public dintre cei interesati sa preia pachetul majoritar de actiuni.


Mondea: „Eu n-am bani nici sa platesc salariile“


Neoficial, de uzina ar mai fi interesate: Tender Group – patronat de Ovidiu Tender, un om de afaceri controversat, Serviciile Comerciale Române – societate condusa de Stefan Vuza, de asemenea un personaj controversat, precum si concernul indian BARAT. Ieri, principalele voci din cadrul ELECTROPUTERE sustineau ca in perioada urmatoare, membrii ELPAS vor demara colecta pentru a face o oferta de cumparare a fabricii. „Stiu ca ultima data ELPAS avea aproximativ 2.000 de membri, insa structura organizatorica urmeaza sa se definitiveze dupa reinnoirea adeziunilor.


Va urma o perioada in care se vor strânge bani, sa vedem câti putem“, a declarat liderul sindicatului, Aurel Bojenoiu.


La rândul sau, directorul general al intreprinderii, Cornel Mondea, care este si presedintele ELPAS, s-a declarat sceptic, dar a admis ca se ia in calcul si strângerea de bani pentru o oferta. „Eu nu am bani nici sa platesc salariile, daramite sa cumpar fabrica. ELPAS a cumparat caietul de prezentare. Atâta tot. Problema este nu câti bani poti sa dai pe uzina, ci ce poti sa faci de a doua zi ca sa functioneze. ELPAS e o persoana juridica. A avut foarte multi membri, nu pot sa spun câti acum. Decizia de a cumpara caietul de prezentare a luat-o un grup de 30 de persoane, directori si lideri din uzina. Nu stiu, in prezent, daca o sa participam la licitatie sau nu“, a spus Mondea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS