24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRevelion la inaltime - in Valea Jiului

Revelion la inaltime – in Valea Jiului

Câteva mii de turisti au luat cu asalt cabanele din statiunile montane din Valea Jiului. Preturile de cazare accesibile, dar si frumusetea peisajului au facut ca locurile de cazare disponibile in statiunile Parâng si Straja sa fie rezervate cu câteva luni inainte. In aceste statiuni, petrecerile continua pâna la sfârsitul acestei saptamâni, atât pe pârtie, cât si in discoteci.


Cabanele din masivele Parâng si Straja s-au dovedit neincapatoare in aceste zile pentru miile de turisti care au dorit ca noul an sa-i gaseasca pe munte, la o altitudine de peste 1.700 de metri. Potrivit salvamontistilor, in masivul Parâng au fost de Revelion peste 2.000 de turisti, iar in masivul Straja peste 4.500. Toate pârtiile de schi sunt in stare buna, iar cabanierii si salvamontistii le-au pregatit turistilor o sarbatoare de neuitat si un impresionant foc de artificii. In masivul Straja, vila Montana ofera cele mai avantajoase conditii de cazare, in timp ce in Parâng, vila Parâng este cea mai eleganta. Ambele statiuni au toate locurile ocupate pâna pe 8 ianuarie 2006.


Turisti din toata tara


In masivul Straja au venit turisti din toate colturile tarii sa petreaca noaptea dintre ani pe pârtie, cu faclii, asa cum o cere traditia locului.


„Au venit din Timisoara, Bucuresti, Arad, Cluj si au sarbatorit la noi Revelionul. La miezul noptii, toata lumea a iesit pe pârtie, cu sticlele de sampanie, sa admire un foc de artificii care a durat o ora. Inainte de miezul noptii, un grup de schiori a coborât de pe munte tinând in mâini torte aprinse“, a spus Emil Parau, unul dintre proprietarii de cabane din zona.


Sampanie pentru ursi


Nici cei trei ursi, care „locuiesc“ lânga cabanele din Straja, nu au fost uitati. Turistii, dar si proprietarul animalelor le-au dat tort si câte o sticla cu sampanie pentru copii. „Sunt atractia statiunii, multi turisti vin sa-i vada si acum, de Revelion, sunt in centrul atentiei. Au primit dulciuri, dar si sampanie pentru copii, iar turistii le-au dat multe bunatati ca sa ii rasfete“, a mai spus Parau.


Foc de tabara in Parâng


Toate locurile la cabane au fost ocupate, iar turistii s-au distrat foarte bine. Salvamontistii spun ca au vegheat zona toata noaptea, pentru ca multi turisti s-au aventurat pe pârtie in noaptea dintre ani.


„Chiar in seara de Revelion am avut parte de un accident, o fractura, in prima zi a anului am resuscitat un turist care acuza o insuficienta cardiaca, iar o turista se pare ca a intrat in coma alcoolica“, a declarat Dumitru Bârlida, sef Serviciu Salvamont Parâng.In municipiul Petrosani, noaptea dintre ani a fost luminata timp de 15 minute de sute de artificii, iar pentru locuitorii care au petrecut Revelionul in strada reprezentantii consiliului local si ai primariei au pregatit câteva sute de sticle cu sampanie. La fel au procedat si edilii celorlalte orase din Valea Jiului.


Cabanierii si salvamontistii din statiunile de munte spun ca, in aceste zile, mai sunt asteptati si alti turisti – cei care prefera sejururi mai scurte, chiar si de o zi, pentru ca vremea si pârtiile sunt bune pentru schi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU