5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUzina Mecanica Filiasi - scoasa la privatizare

Uzina Mecanica Filiasi – scoasa la privatizare

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) reia privatizarea producatorului de armament si munitie – Uzina Mecanica Filiasi – pentru care asteapta documente de participare din partea investitorilor interesati, pâna pe 6 februarie 2006, informeaza un comunicat al institutiei. Statul vinde 1,35 milioane de actiuni, reprezentând 100% din capitalul social al uzinei, prin negociere directa pe baza de oferte finale imbunatatite si irevocabile.


Producatorul de armament are un capital social de 3,39 milioane de lei, valoarea nominala a unui titlu fiind de 2,5 lei. Printre conditiile de precalificare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii se numara realizarea unei cifre de afaceri pe 2004 de cel putin un milion de lei, si acceptarea de investitii de minimum 170.000 de euro pentru dezvoltarea societatii, conform unui program asumat pentru o perioada de trei – cinci ani.


De asemenea, câstigatorul procesului de privatizare va trebui sa isi asume masurile cuprinse intr-un program de conformare la o serie de avize de mediu, investitiile fiind estimate la 150.000 de euro. La aceste sume se adauga obligativitatea de a asigura, in trei luni de la preluare, aport in numerar de 50.000 de euro, pentru asigurarea capitalului de lucru.


La inceputul acestui an, MEC anuntase ca trei investitori, o persoana fizica si doua firme, au depus oferte pentru preluarea firmei din industria de aparare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS