17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriApartamentele de o noapte, la mare cautare

Apartamentele de o noapte, la mare cautare

Desi se mai gasesc craioveni interesati de posibilitatea organizarii petrecerii de Revelion intr-un apartament inchiriat, nu sunt prea multi proprietari de locuinte dornici sa-si lase casa pe mâinile gastilor puse pe distractie.


In conditiile in care inchirierea unui local de Revelion costa aproximativ 20 de milioane de lei, iar spatiul intr-un club, cu aceeasi ocazie, costa cel putin 500.000 de lei, varianta cea mai putin costisitoare pentru petrecerea Revelionului ramâne apartamentul. Printre tinerii craioveni exista persoane care au norocul de a avea la dispozitie propriul apartament, locuinta unui prieten sau chiar imobilul parintilor, asa ca pot organiza petreceri când vor. Pe cei mai putin norocosi ii tenteaza insa inchirierea, pentru o noapte, a unui apartament.


La unele agentii imobiliare, desi cererea e mare, oferta se lasa inca asteptata. „Am avut deja aproximativ 20 de persoane care ar dori sa faca Revelionul intr-un apartament. Oferta nu prea exista deoarece persoanele care inchiriaza apartamente sunt prea putin interesate sa-si instraineze imobilul pe o perioada foarte scurta, si cu atât mai putin pentru o noapte. Inchirierea pentru noaptea de Revelion e cu atât mai dificila cu cât organizarea unei petreceri e inevitabila“, a declarat Irina Maria Radulescu, directoarea Agentiei Imobiliare Inex.


Craiovenii sunt dispusi sa dea si 300 de euro


Reprezentantii agentiilor care au primit solicitari pentru inchirieri de apartamente in noaptea dintre ani au afirmat ca persoanele interesate sunt dispuse sa dea si 300 de euro pentru a organiza petrecerea de Revelion. „Sunt persoane care ar da si 200, si 300 de euro pentru noaptea de Revelion, insa impun anumite conditii: sa fie in zona centrala si putin mobilate, pentru a avea spatiu unde sa se desfasoare. In plus, vor sa aiba o bucatarie cât de cât aranjata“, a declarat Niculina Odobescu, directoarea Agentiei Imobiliare Bela. Principala motivatie a tinerilor care recurg la o astfel de varianta este costul redus. „Intr-un grup de 20 de persoane, cum suntem noi, fiecare plateste cam 250.000 de lei pentru inchiriere, deoarece pretul e de aproximativ cinci milioane. Anul trecut, cu banii astia il luam pe doua nopti, insa acum nu prea exista oferta de apartamente si preturile au crescut. Avantajul petrecerii in apartament este ca ne cunoastem intre noi si nu exista riscul ca tot cheful sa ne fie stricat de vreo altercatie sau neintelegere intre grupuri“, a afirmat Robert Marinescu, un student interesat de inchirierea unui imobil pentru noaptea de Revelion.


Cât costa un apartament pentru o noapte


Oferta agentiilor imobiliare pentru astfel de locuinte se lasa asteptata si pentru ca o parte din proprietarii de apartamente prefera sa inchirieze respectivele imobile direct beneficiarilor. Pretul pe care il propun, la rubricile de inchirieri ale ziarelor, este de 100 de euro. Craiovenii interesati ar trebui insa sa stie ca uneori cei 100 de euro inseamna, de fapt, aproximativ cinci milioane de lei. In plus, pentru a se asigura ca-si recupereaza macar o parte din eventualele pagube din apartament (geamuri sparte, covoare arse, mobilier distrus, pereti murdariti), proprietarii cer, in general, o garantie financiara in valoare de un milion de lei, pe care o returneaza chiriasului a doua zi, daca nu sunt probleme. Exista cazuri in care garantia consta si intr-un act de identitate al persoanei care organizeaza petrecerea de Revelion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS