24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFirma a Consiliului Judetean Gorj, in faliment

Firma a Consiliului Judetean Gorj, in faliment

SC TISMANA SA, societatea aflata in subordinea Consiliului Judetean Gorj, a fost declarata in stare de insolventa pe 14 octombrie, printr-o sentinta a Tribunalului Gorj, ca urmare a datoriilor acumulate.


Societatea se ocupa de alimentarea cu apa a mai multor comune din judet, dar pentru anul viitor nu a mai indeplinit conditiile pentru obtinerea licentei fara de care nu poate presta acest serviciu. Pentru a nu lasa fara apa localitatile Tismana, Godinesti, Ciuperceni, Matasari si Dragotesti, Consiliul Judetean Gorj a luat o masura brevetata deja de oamenii de afaceri, aceea a infiintarii altei societati, cu acelasi obiect de activitate. SC TISMANA va ramâne cu datoriile de aproape sapte miliarde de lei si va intra in procedura de faliment, iar SC TISPREST va prelua contractele acesteia si poate obtine licenta, neavând nici un fel de datorii.


Consiliul Judetean Gorj a ales in sedinta de ieri cei trei reprezentanti in Adunarea Generala a Actionarilor a noii societati, fiind vorba de consilierii Mircea Nimara, Ion Argintaru si Constantin Mihai. Fiecare va primi o indemnizatie lunara reprezentând 20% din salariul celui care va conduce societatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS