11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMos Craciun pentru o noapte

Mos Craciun pentru o noapte

In seara de Ajun, craiovenii, indiferent de specializarea pe care o au, pot face un ban cinstit numai ascultând poezii si aducând bucurie in sufletul copiilor. Acestia au nevoie doar de un costum de Mos Craciun si de multa rabdare.


Orice afacere se bazeaza pe o idee buna si un moment prielnic. Perioada Sarbatorilor de iarna are avantajul ca oamenii sunt prinsi de febra cumparaturilor si a cadourilor, astfel ca sunt mult mai atenti si mai sensibili la tot ce tine de posibilitatea oferirii unei surprize. Astfel, una dintre afacerile de sezon este cea de tip „Mos Craciun la tine acasa“. Ioan Simionescu si Alexandru Buzatu, consultanti financiari la o societate de asigurari, s-au gândit la o astfel de activitate si vor fi Mos Craciun in noaptea de 24 spre 25 decembrie. „Ideea mi-a venit anul trecut când am ramas fara Mos Craciun pentru fiica mea. Când l-am sunat, pe 1 decembrie, Mosul avea deja un program foarte incarcat. Daria s-a intâlnit totusi cu el la cumnata mea, care era vizitata de acelasi Mos“, a declarat Ioan Simionescu. Dupa ce a luat hotarârea de a fi Mos Craciun pentru o zi, Simionescu a fost sustinut atât de familie, cât si de colegi. Glume s-au mai facut pe seama sa, insa Mosul e personaj serios, si cum toti craiovenii, cu mic cu mare, il asteapta cu daruri, cunostintele nu au indraznit sa-l ironizeze.


Oferta Mosului – 500.000 de lei aparitia


Pâna in prezent, afacerea pare sa mearga destul de bine. Cei doi Mosi Craciun au deja aproximativ zece clienti interesati de serviciile lor. Iar ei, ca doi Mosi „adevarati“, au scos deja de la naftalina barba, costumul, burta (nici prea mare, nici prea mica, cât sa-i stea bine Mosului) si, bineinteles, sacul, care in Ajun va fi plin cu cadouri pregatite cu grija de parintii copiilor cuminti.


In ceea ce priveste plata, Mosul cere 500.000 de lei pentru fiecare casa in care merge, indiferent daca acolo gaseste un copil sau zece, fara a avea pretentii la prajituri sau lapte, asa cum obisnuiesc Mosii din strainatate. Mai mult decât atât, o data ajuns in casele copiilor, isi va exersa capacitatile de negociator. „Daca vom vedea ca familia la care mergem are posibilitati materiale modeste, vom mai lasa din pret. In plus, din banii astia trebuie sa dam zeciuiala, asa ca pe 25 vom face pachete si le vom duce la un camin de batrâni sau la un leagan de copii“, a adaugat Simionescu.


Orice tânar poate fi Mos Craciun


„Mosul“ Simionescu este consultant financiar de patru ani. Inainte de asta a avut o cariera in armata, fiind ofiter activ timp de 30 de ani. A fost Mos Craciun si in tinerete, asa ca ii sfatuieste pe studenti, si tineri in general, sa ia in considerare posibilitatea unei astfel de afaceri deoarece nu e obositoare si aduce multa bucurie in casele craiovenilor. Activitatea, pe lânga faptul ca e distractiva, poate aduce si ceva banuti, ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca intreprinzatorii respectivi pot fi insotiti si de Craciunite, spre incântarea copiilor, si nu numai. „Craiovenii ar trebui sa pastreze spiritul Craciunului si crezând in Mos Craciun“, a adaugat Mosul craiovean, facând referire si la faptul ca atunci când un copil spune ca nu crede in zâne, exista undeva o mica zâna care moare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS