6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFemeile de afaceri au pus burta pe carte

Femeile de afaceri au pus burta pe carte

Peste 80 de femei din Craiova, Isalnita si Filiasi au fost instruite in vederea dezvoltarii abilitatilor manageriale. Cu un buget de aproximativ 55.000 de euro, proiectul comunitar „Formarea in Administrarea Afacerilor“ si-a propus sa sprijine 185 de comercianti si manageri in formarea unei culturi antreprenoriale, pentru a se deprinde cu procesul de invatare continua.


Potrivit afirmatiilor lui Gheorghe Albu, presedintele Camerei de Comert si Industrie (CCI) Oltenia, au fost mai multi doritori decât numarul de locuri anuntat initial. Astfel, peste 200 de cursanti au beneficiat de cursuri si seminarii de personalitate, precum si de consultanta in domeniul resurselor umane. Programul a fost finantat de Uniunea Europeana, prin Programul PHARE 2002 Coeziune Economica si Sociala, componenta „Dezvoltarea Resurselor Umane“, de Guvernul României si de CCI Oltenia.


Persoanele cu deficiente de auz isi gasesc locuri de munca


Alt proiect al CCI Oltenia a fost „Centrul de pregatire profesionala si consiliere a persoanelor cu deficiente auditive“. Dintre cele 40 de persoane cu deficiente auditive care au beneficiat prin acest program de consiliere si pregatire profesionala, aproximativ 10% au reusit deja sa-si gaseasca un loc de munca. „Zece la suta e un procent foarte bun in conditiile pietei muncii din Craiova“, a declarat Gheorghe Dumitru, director al Directiei „Relatii, Servicii, Strategii“, din cadrul CCI Oltenia. Acest proiect a fost finalizat saptamâna aceasta si incheie seria celor trei proiecte comunitare derulate de CCI Oltenia si finalizate in luna noiembrie. Cele aproximativ 62.000 de euro destinate acestui proiect au fost folosite pentru promovarea imaginii persoanelor cu deficiente auditive si pentru pregatirea profesionala a acestora in vederea integrarii lor pe piata fortei de munca.


Printre cursurile organizate au fost cele de „Operare calculator“, „Dezvoltarea Personalitatii“, „Strategii de marketing ale firmei“, „Management“ si „Elaborarea unui plan de afaceri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU