14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFord oprește producția nouă zile în septembrie

Ford oprește producția nouă zile în septembrie

Din cele 22 de zile lucrătoare din septembrie, nouă vor reprezenta zile fără producție în uzina auto din Craiova. Ford a anunțat oficial ieri calendarul de producție în luna septembrie, când va fi întreruptă activitatea atât la Secția Vehicule, cât și la Secția Motoare. Decizia este luată ca urmare a scăderii volumului de vânzări pentru vehiculul Ford B-Max produs la Craiova, dar și a cererii pentru motoarele EcoBoost de 1.0 litri și 1,5 litri fabricate la Craiova.

Weekend prelungit pentru angajați

Angajații vor sta acasă în zilele de vineri și luni, iar producția se va relua doar trei zile pe săptămână, marți, miercuri și joi. Cu alte cuvinte, salariații vor sta patru zile din săptămână acasă și vor lucra doar trei zile. Cei peste 2.000 de angajați care vor sta acasă aproape jumătate din luna septembrie vor fi plătiți cu 80% din salariu.
Reprezentanții Ford spun că vor continua să ajusteze volumele de producție, în funcție de cererea existentă pe piața europeană. „Volatilitatea pieței auto europene care continuă să își revină după criza economică, precum și diversificarea în ansamblu a segmentului B au avut impact asupra vânzărilor modelului nostru B-MAX. În acest context, Ford România continuă să își adapteze volumul de producție la fabrica din Craiova și planifică pentru luna septembrie nouă zile fără producție în Secția de Operațiuni Vehicule și nouă zile fără producție în Secția de Motoare. Vom continua să monitorizăm piața și să ajustăm volumele de producție, în funcție de cererea existentă“, a precizat Ana-Maria Timiș, purtător de cuvânt al Ford România.
Compania nu a făcut anunțuri legate de modificarea volumelor de producție în zilele în care se va lucra. Se vor produce zilnic, în septembrie, în medie, 375 de vehicule B-Max și circa 1.000 de motoare de 1.0 litru și de 1,5 litri. Proporția producției motoarelor de 1,5 litri și de 1.0 litru în total s-ar putea schimba până la iarnă la uzina craioveană, în sensul că ar putea scădea proporția actuală a motorului de 1,5 litri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS