10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComuna Unirea se înnoieşte

Comuna Unirea se înnoieşte

Fiindcă vremea le permite, autorităţile din comuna doljeană Unirea lucrează, în această perioadă, la mai multe proiecte de interes pentru comunitate. Preşcolarii din localitate vor avea, în curând, o grădiniţă nou-nouţă, pe care autoritatea locală speră să o inaugureze la 1 iunie, ca un cadou pentru cei mici. „Pentru copii, lucrăm la o şcoală pe care am transformat-o în grădiniţă, cu spaţiu mai mare, şi pe 1 iunie cred că o dăm în folosinţă. Noi aveam grădiniţa veche, dar copiii nu aveau spaţiu acolo, iar la noul local avem curte mare şi ies şi din zona de asfalt, din aglomeraţia cu mijloacele de transport. E diferit“, a explicat primarul Marin Bădoiu. Noua grădiniţă a fost realizată cu bani de la bugetul local.

Teren de fotbal nou pentru Sic Pan Unirea

De asemenea, în viitorul apropiat, echipa de fotbal Sic Pan Unirea, prima clasată în Liga V, seria I, se va putea bucura de un modern teren de fotbal. „De luni ne apucăm de vestiarele de la terenul de fotbal, pe care l-am făcut pe fonduri europene. E echipa fără înfrângere, pe locul I… Unii n-au echipă şi au teren, noi avem echipă şi nu avem bază sportivă. Terenul e gata, numai vestiare mai avem să facem, dar şi o mică tribună“, a explicat edilul.
În comună se mai desfăşoară lucrări pentru racordarea la apă, care s-ar putea încheia la finalul anului, în funcţie de fondurile care vin de la Ministerul Dezvoltării. Înfrumuseţarea spaţiilor verzi din comună este şi ea o prioritate, în prezent lucrându-se la o boltă cu trandafiri urcători dintr-un parc. Totodată, administraţia locală speră că va avea succes şi cu două proiecte făcute prin GAL Calafat, pe care le-a depus recent, unul pentru un utilaj de deszăpezire, iar altul pentru o bază sportivă la una dintre şcoli. „Proiectul este făcut pentru un teren de fotbal sintetic, de minifotbal, handbal, tenis de câmp, volei, baschet şi un spaţiu verde între şcoală şi asfalt. Avem toată încrederea în proiect, pentru că este lucrat cum trebuie“, a conchis edilul din Unirea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS