21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalParţial se dă cu var

Parţial se dă cu var

\n

Faţadele blocurilor din Craiova, care se găsesc în zona centrului istoric, cum sunt cele de la Romarta, Casa Albă, Femina, Lumea Copiilor vor fi renovate parţial. Administraţia locală promite că va face acest lucru pentru proprietarii care îşi dau acordul să li se renoveze blocul. De fapt, numai o parte a lor, fiindcă primăria se angajează să refacă tencuiala şi să dea cu var doar pe faţadele dinspre stradă, fără curţile interioare, adică spatele blocurilor. Deocamdată, asociaţiilor de proprietari din zona centrală li s-a cerut doar un acord de principiu, dar nu li s-a spus modul cum se va face această renovare, dacă vor fi costuri şi din partea proprietarilor sau dacă va fi gratuit. „Da, am avut o şedinţă la primărie. Ne-au cerut să ne dăm acordul dacă vrem să ne renoveze faţadele blocurilor, iar pe proprietari să-i întrebăm dacă acceptă să li se pună jardiniere cu flori la ferestre. Nu ştim de unde vin banii, nu ne-au spus, probabil vom încheia un acord, un contract. Deocamdată am luat o decizie la nivelul Comitetului executiv al asociaţiei şi am făcut o listă cu proprietarii care vor sau nu să aibă jardiniere la ferestre. Am transmis răspunsul către primărie săptămâna trecută, pentru că aveam un termen. Renovarea nu prevede şi refacerea faţadelor din curtea interioară a cvartalului de blocuri, decât ce dă spre primărie, spre teatru şi spre Casa Albă. Noi chiar ne refacem această parte. Cu florile nu prea au fost de acord proprietarii, că este consum mare de apă, că pleacă pe perioada de vară. Oricum, am făcut lista şi am dat-o la primărie“, a spus Aurica Troacă, administratorul Asociaţiei nr. 156 Lumea Copiilor.

Doar faţada renovată

Reprezentanţii altor asociaţii de proprietari din Craiova, ale căror blocuri aparţin zonei centrale a oraşului, încă nu s-au decis. Ei spun că aşteaptă să vadă negru pe alb un contract semnat cu primăria, altfel nu pot merge la uşa proprietarilor. „Ne-au chemat la primărie şi ne-au spus să decidă Comitetul dacă suntem de acord să ne refacă faţadele. Din păcate, proiectul nu prinde şi spatele blocului. Adică aici, în spate, rămâne tot aşa. Deocamdată nu s-a încheiat un contract, nu ne-au dat nimic scris. Ei îmi cer mie un acord dat de Comitet, listă cu proprietarii şi acceptul lor, dar eu nu pot să merg la ei la uşă până nu ştiu ceva concret. Semnează oamenii, dar ce?“, afirmă Mioara Mirea, administratorul Asociaţiei de proprietari 97/8 apartamente.
Într-adevăr, proprietarii nu dau cu piciorul renovării, dar nu prea înţeleg cum să vopseşti blocul pe jumătate. „Nu poţi să spui nu într-o asemenea situaţie, dar partea proastă a acestui plan este că tencuiala de pe faţada blocurilor care dă spre curtea interioară nu va fi refăcută. Se va lucra doar la faţa dinspre stradă. Cu florile este o problemă. Mulţi dintre proprietari spun că pleacă vara la ţară sau în concediu şi, din moment ce iau acele flori în custodie, trebuie să le îngrijească. Noi am decis în Comitet şi am transmis deja răspunsul administraţiei locale, acum vom ţine şi Adunare generală şi vom hotărî toate aceste aspecte. Nu ni s-a spus dacă sunt fonduri europene sau de la bugetul local. Sunt multe aspecte nelămurite încă“, este părerea preşedintelui Asociaţiei de proprietari Romarta, Petru Ioan Becheru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS