24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a aprobat SNSC 2013-2020

S-a aprobat SNSC 2013-2020

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi Hotărârea pentru aprobarea Strategiei Naţionale a României privind Schimbările Climatice, 2013-2020. 
Strategia Naţională a României privind Schimbările Climatice 2013 – 2020 (SNSC), adoptată prin această Hotărâre de Guvern, vizează două direcţii de acţiune:
– Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea capacităţii de sechestrare a dioxidului de carbon prin rezervoare absorbante naturale – componentă realizată cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) România;
– Adaptarea la efectele negative, inevitabile ale schimbărilor climatice asupra sistemelor naturale şi antropice – componentă realizată cu sprijinul agenţiei olandeze NL Agency.
Realizarea obiectivelor menţionate va contribui la utilizarea durabilă a resurselor naturale şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în ţara noastră şi vor contribui la protecţia biodiversităţii şi a ecosistemelor naturale.
De asemenea, realizarea obiectivelor incluse în SNSC 2013-2020 vor conduce la conservarea pe termen lung a bunăstării sociale, fiind create oportunităţi pentru generarea unor noi locuri de muncă în sectoare specifice. De asemenea, se estimează un impact pozitiv semnificativ în sectorul sănătăţii şi pentru comunităţile cel mai puternic afectate de efectele schimbărilor climatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS