16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFinalizarea privatizării Romtelecom, reluată

Finalizarea privatizării Romtelecom, reluată

Guvernul a adoptat miercuri o Hotărâre care prevede reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom prin vânzarea pachetului minoritar de acţiuni pe care statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), le deţine în companie, conform Agerpres. Aceste acţiuni au o valoare nominală de 10 lei fiecare, echivalentul sumei de 146,461 milioane de lei, reprezentând în total 45,99% din capitalul social al Romtelecom, informează MSI. 

Hotărârea prevede selectarea de către Ministerul pentru Societatea Informaţională, în condiţiile legii, a unui consultant specializat, bancă de investiţii sau consorţiu format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital în vederea finalizării privatizării companiei Romtelecom.
În vederea organizării procesului de selecţie, a evaluării ofertelor consultanţilor şi a selectării consultantului, ministerul va constitui o comisie având un secretariat tehnic, a cărei structură, componenţă, atribuţii şi drepturi, mod de lucru se vor stabili prin ordin de ministru. Toate cheltuielile legate de remunerarea comisiei de evaluare şi selectare a consultantului pentru întreaga activitate desfăşurată vor fi suportate de către MSI, în limitele sumelor aprobate cu această destinaţie în cadrul bugetului MSI, la finalizarea procesului de vânzare a acţiunilor Romtelecom, din sumele încasate din vânzarea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS