10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsilier local, găsit incompatibil de către ANI

Consilier local, găsit incompatibil de către ANI

Un consilier local din comuna gorjeană Baia de Fier a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Alesul local Ion Buzetoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 19 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local Baia de Fier, cât și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului propriu de specialitate al primarului comunei Baia de Fier.
Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, consilierul local nu a respectat dispozițiile din Legea 161 din 2003, potrivit cărora funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu cea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv.
„Toate persoanele menționate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistați sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ambele persoaneevaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului“, se menţionează într-un comunicat al ANI, care mai priveşte şi starea de incompatibilitate a unui ales local din Ialomiţa.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS