10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuinţele ANL au fost predate chiriașilor din Slatina

Locuinţele ANL au fost predate chiriașilor din Slatina

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, s-a aflat ieri şi la Slatina, în judeţul Olt, unde a înmânat tinerilor chiriaşi cheile pentru 110 locuinţe construite de Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL) pe str. Cireaşov nr. 23.
„Avem astăzi, în Slatina, 110 noi beneficiari ai Programului ANL de construcţie de locuinţe pentru tineri şi sunt mulţumit că, la nivel naţional, avem peste 30.000 de beneficiari. În acelaşi timp, astăzi am luat o decizie: începând din acest moment, nici un proiect de bloc ANL nu va mai cuprinde garsoniere. Vor fi cel puţin apartamente cu două camere – dacă tot vrem să ajutăm nişte tineri, de ce să nu îi ajutăm cum trebuie? Într-un fel stai într-un apartament cu două camere, în alt fel stai într-o garsonieră. Chiar dacă beneficiarul este un om tânăr, el se va căsători. Fiind prima casă pe care o primeşte, e mai bine să primească un apartament cu două camere. Am vorbit şi cu directorul ANL pentru asta“, a declarat ministrul Liviu Dragnea.
Proiectul include locuinţe cu o cameră (circa 38 mp) şi cu două camere (circa 52 mp), şi a fost derulat de ANL prin Programul „Locuinţe pentru tineri destinate închirierii“. Lucrările au fost începute în primăvara anului 2010 şi au fost finalizate în 2012, valoarea totală a investiţiei fiind de 14 milioane de lei.
„Am toată încrederea că sunt lucrări bine executate şi că nu vor apărea probleme, cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Pentru asta, îi rog pe colegii de la ANL să fie în permanentă legătură cu primăria, ca să fim siguri că totul este în regulă în etapa de exploatare a investiţiei. Iar domnului primar îi doresc să finalizeze cât mai rapid lucrările de racordare la curent şi gaz, de asfaltare a străzii şi a aleilor şi de amenajare a spaţiului verde, pentru ca blocurile să poată fi locuite în condiţii decente“, a adăugat vicepremierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS