10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStradă spartă după 12 ore de la asfaltare

Stradă spartă după 12 ore de la asfaltare

Administraţia locală şi furnizorii de utilităţi îşi dau cu stângul în dreptul, când vine vorba de străzile Craiovei. Străzi şi alei recent asfaltate sunt sparte după nici 24 de ore.
Într-o astfel de situaţie este strada din Brazda lui Novac, paralelă cu bulevardul Dacia, în zona cvartalului de blocuri 41, 42, 43, care a fost asfaltată în după-amiaza zilei de 29 mai 2013 şi a fost spartă a doua zi de furnizorul de apă al oraşului, Compania de Apă Oltenia (CAO), din cauza unei avarii. Ce-i drept, apa nu putea fi lăsată să curgă la infinit de dragul asfaltului nou. Numai că proprietarii din zonă susţin că înainte de începerea lucrărilor de reabilitare a străzilor şi aleilor din preajma blocurilor au sesizat CAO să schimbe mai înainte conducta de apă. Locatarii au avut şi un motiv întemeiat: frecvent, conducta cu pricina, probabil şi din cauza vechimii, se spărgea. În repetate rânduri, chiar furnizorul de apă al oraşului s-a văzut nevoit să intervină pentru remedierea avariilor, spun cetăţenii. Pentru a avea credibilitate, chiar reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari nr. 41 Brazda lui Novac au făcut sesizare către CAO, dar au primit prea târziu un răspuns, nemulţumitor. „Cu conducta asta au fost mereu probleme. S-a spart acolo la PT, au venit cei de la Apă, au pus un manşon şi au plecat. S-a spart anul trecut acolo unde este spart acum. E făcută praf. Nu a fost an în care să nu fi fost o avarie, iar ei spun că nu au fost probleme, că nu s-a spart niciodată. Noi am făcut către CAO adresă pe 8 mai 2013, dar nu am primit nici un răspuns. Între timp, lucrările în zonă au continuat. Iar pe 20 mai 2013 am primit un răspuns în care se precizează că nu este prins în planul de investiţii din acest an înlocuirea acestei conducte. Pe 22 mai 2013 am făcut sesizare şi la primărie, dar nici un răspuns. Miercuri după-amiază au asfaltat, azi (joi – n.r.), cum era de aşteptat, s-a produs avaria şi… au spart“, a spus Victor Mitroi, locatar.
Cetăţenii sunt revoltaţi, pentru că ei au tras un semnal de alarmă, dar nu au fost luaţi în seamă. „În fiecare an s-a intervenit, şi anul trecut s-a intervenit. Acum s-a pus asfaltul nou şi drept urmare… Dacă ţineau seama şi de sesizările noastre nu se ajungea aici. Astea nu sunt nişte cheltuieli în plus? Inginerul care a venit spune că nu au nici o sesizare, că nu au intervenit aici niciodată. Nici nu ştiu unde este spartă acum. Că poate să fie fisurată aici şi apa să iasă câţiva metri mai încolo“, a spus Marian Condor, locatar.

„La ei figurează ca asfaltată, iar noi mergem în cizme“

Pe strada Izvorului din cartierul craiovean Brestei este altă situaţie. Aici, localnicii nici nu speră să vadă prea curând o urmă de asfalt, nici măcar piatră cubică. Strada este de pământ, peste care s-a turnat pietriş, cam din patru în patru ani, după cum spun localnicii. Acum, pe această stradă se circulă foarte greu atât pe jos, cât şi cu maşina, din cauza hârtoapelor. În urmă cu câteva săptămâni, RAADPFL Craiova, regie subordonată primăriei, a început în zona Brestei să „amenajeze“ străzile de pământ, dar lucrarea a fost repede abandonată. „E dezastru pe această stradă. A venit acum câteva săptămâni o lamă. Cred că au trimis-o de la primărie, a nivelat câţiva metri, acolo, la intrare, şi a plecat. Noi am avut probleme de sănătate cu copilul, am chemat ambulanţa de câteva ori. Până şi cei de pe ambulanţă s-au mirat de starea în care se găseşte strada. Ne-au zis că îşi rup maşina. Am făcut o listă cu semnăturile tuturor localnicilor şi vrem să mergem la primărie, în audienţă. Dacă nu ne primeşte primarul, o să-i lăsăm această sesizare“, a spus Eugen Florică, localnic.
Culmea ironiei este că această stradă figurează în documentele primăriei ca fiind asfaltată. „Acum, bine că este uscat. Când plouă, apa intră peste noi în curte. Pe noi ne bagă în seamă la patru ani. A venit şi doamna Olguţa, şi domnul Dincă, dar degeaba. Strada asta la ei figurează ca asfaltată, iar noi mergem în cizme“, a declarat Ilian Măgeanu, alt localnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS