10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria pune cenzură pe sesizările cetăţenilor

Primăria pune cenzură pe sesizările cetăţenilor

Din prea multă grijă pentru cetăţeni, administraţia locală craioveană a decis să nu mai răspundă sesizărilor transmise de aceştia.

Primăria Craiova pune căluş cetăţenilor din Bănie. Administraţia locală a decis ca, din 21 mai, să nu mai răspundă sesizărilor venite din partea craiovenilor pe site-ul domnuleprimar.ro. Aici, oamenii care întâmpinau diverse probleme legate de administraţia locală puteau să transmită primarului sesizări on-line, aşa cum se întâmplă, de altfel, în toate marile oraşe din ţară. Sesizările (dar şi răspunsurile la acestea) puteau fi vizualizate din orice colţ al ţării. Vădit deranjaţi de problemele pentru care cetăţenii urbei cer o rezolvare, reprezentanţii Primăriei Craiova au adoptat metoda struţului. Adică au notificat administratorul site-ului respectiv, ca să excludă primăria din baza de date, „astfel încât să nu mai fie posibilă adresarea de sugestii/sesizări către autoritatea locală“, se arată în notificarea transmisă administratorului site-ului. Pentru a fi plauzibili, reprezentanţii primăriei au inventat şi nişte motive. Chipurile, consemnările apărute pe site-ul domnuleprimar.ro fac un deserviciu administraţiei locale care se „luptă“ pentru înscrierea oraşului Craiova în competiţia „Capitală Culturală Europeană 2021“. Şi, un al doilea motiv, că din cauze tehnice plângerile craiovenilor erau comunicate cu întârziere instituţiei primăriei. „…Aţi promovat preferenţial oraşele candidate la titlul «Capitală Culturală Europeană 2021», favorizând oraşul unde societatea dumneavoastră îşi are sediul social – Cluj-Napoca. De asemenea, aţi promovat doar evenimentele culturale desfăşurate în alte oraşe, iar despre evenimentele culturale organizate în Craiova nu a fost publicat nici un articol. Amintim aici spectacolul «Reconstituirea bătăliei de la Călugăreni», organizat cu prilejul «Zilelor Mihai Viteazul» (…) piesă de teatru care a depăşit recordul naţional ca număr de spectatori – peste 10.000“, se mai arată în notificarea-reproş transmisă de Primăria Craiova.

Cetăţenii sunt sfidaţi

Necunoscând decizia luată la nivelul administraţiei locale, cetăţenii Craiovei au continuat să-şi facă auzite problemele pe site-ul domnuleprimar.ro, ultima sesizare postată fiind din 28 mai 2013. Aceasta este adresată de Viorel Ciucu şi sună aşa: „Ca replică la răspunsul la sesizarea cu numărul 68125 din 14 martie 2013, v-aş ruga să ne propuneţi totuşi o soluţie la o problemă pe care v-am semnalat-o.
Cum vom putea circula pe strada Parângului (capătul dinspre Centura de Nord) până în 2015 (atunci aţi spus că se vor finaliza lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare) în condiţiile în care, după fiecare ploaie, gropile existente se adâncesc?
Fiindcă aţi omis să-mi răspundeţi la sesizările din cererea mai sus menţionată, aş dori să-mi comunicaţi cărei instituţii mă pot adresa în legătură cu această problemă căreia se pare că Primăria Craiova nu-i găseşte o rezolvare“.

Care este adevărul?

În replică, editorul general al site-ului domnuleprimar.ro a răspuns acuzelor aduse de administraţia locală craioveană. „…Atât Clujul, cât şi Timişoara se află de ceva timp în această competiţie, mai exact din 2010. Acestora li se adaugă şi Iaşiul, şi Aradul, şi Sfântul Gheorghe, şi Braşovul, chiar şi Alba Ilia cochetând cu ideea. Am prezentat toate aspectele esenţiale legate de competiţia aceasta, indiferent de municipiul aflat în competiţie. Craiova a decis acum – în mai 2013 – să intre în competiţie şi am arătat acest lucru pe site (…). Site-ul Domnule Primar.ro nu găzduieşte materiale proprii, fiind un site de nişă, dedicat în întregime administraţiei publice locale. Ca atare, domnuleprimar.ro realizează doar un grupaj de ştiri locale, un fel de revistă a presei, încercând să cuprindă elementele esenţiale din administraţie şi comunitatea locală, iar «Reconstituirea bătăliei de la Călugăreni» nu era tocmai ceva esenţial ori de interes naţional.
Suntem convinşi că motivele adevărate ale Primăriei Craiova sunt cu totul altele. Absolut întâmplător, decizia primăriei de a rupe legăturile cu domnuleprimar.ro survine după ce un noian de nemulţumiri legate de acţiunile municipalităţii în zona Brazda lui Novac au apărut pe site (…) nu întotdeauna favorabile administraţiei Vasilescu. De prea multă grijă faţă de cetăţeni, Primăria Craiova refuză să răspundă, deci, sesizărilor, pe motiv că nu am popularizat «Reconstituirea bătăliei de la Călugăreni». Suntem nevoiţi să solicităm cetăţenilor să nu mai scrie petiţii adresate Primăriei Craiova pe site.(…) În caz contrar, Primăria Craiova ne ameninţă cu instanţa“, a precizat, pe propriul site, Ambruş Bela, editor general domnuleprimar.ro.

Ce este domnuleprimar.ro

Domnuleprimar.ro este un serviciu care colectează şi redirecţionează petiţiile cetăţenilor către adresele electronice ale primăriilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS