16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe reia circulaţia rutieră pe la Casa Studenţilor

Se reia circulaţia rutieră pe la Casa Studenţilor

Constructorul pasajului subteran promite să finalizeze şi să redea în circulaţie, luna viitoare, toate arterele rutiere de la suprafaţă.

Circulaţia prin intersecţia străzilor Arieş şi Eugeniu Carada (la Casa Studenţilor) va fi reluată de astăzi, după o pauză de trei săptămâni în care constructorii pasajului subteran au realizat canalizarea pentru apele pluviale ce se vor strânge în interiorul acestui tunel rutier.
„Am asfaltat deja zona în care intersecţia străzilor Arieş şi Eugeniu Carada a fost subtraversată de conducta de canalizare, pentru a putea reda în circulaţie, temporar, această intersecţie. Urmează să instalăm balize de dirijarea circulaţiei şi să spălăm carosabilul, pentru ca, începând de joi (astăzi – n.r.), să se poată circula din nou – deocamdată pe un singur fir, prin această zonă“, a precizat inginerul Marian Turluc, manager de proiect în cadrul MITLIV pentru construcţia pasajului subteran.

Asfalt nou pe străzile sparte

Între timp, constructorii pasajului subteran continuă lucrările de refacere a carosabilului pe străzile Alexandru Macedonski şi Arieş, în porţiunile unde au fost efectuate săpăturile pentru introducerea canalizării pasajului. Reprezentanţii firmei constructoare promit un strat nou de asfalt pe toate străzile afectate de săpături. „Pe porţiunea unde s-a introdus canalizarea vrem să refacem stratul de fundare al drumului, având în vedere că săpăturile s-au făcut pe vreme umedă şi nu dorim să avem surprize neplăcute, adică să se lase drumul peste un timp. După refacerea acestui strat de fundare, vom aşeza straturile rutiere, urmând ca ultimul strat de asfalt, cel de uzură, să fie aşezat pe întreaga stradă, nu doar pe porţiunea unde s-a făcut săpătura“, a explicat inginerul Turluc. El a precizat că acest ultim strat de asfalt urmează să fie turnat inclusiv pe porţiunile deja redate în circulaţie, ca ultimă lucrare înainte de predarea pasajului către beneficiar – Primăria Craiova.
Reprezentantul MITLIV nu a putut face o estimare a datei finalizării pasajului subteran, susţinând însă că lucrările se vor termina „cu mult înainte de termenul contractual“. În schimb, inginerul Marian Turluc a promis că întreaga infrastructură rutieră de suprafaţă – partea de deasupra şi de pe lângă pasajul subteran – „va fi finalizată şi dată în folosinţă în cursul lunii viitoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS