8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe aleea retrocedată

Scandal pe aleea retrocedată

Mai mulţi locatari ai blocurilor 21A-23A de pe Calea Bucureşti ne-au sesizat de nenumărate ori faptul că terasa unui restaurant ar bloca abuziv una dintre căile de acces către blocul lor. De fapt, terenul este proprietate privată încă din 2007, conform Oficiului de Cadastru al Primăriei Craiova, iar proprietarul a decis să închidă calea de acces.

Blocurile despre care este vorba se află între bulevardul Carol I şi strada Nicolae Bălcescu şi aveau două căi de acces. De ceva vreme, însă, oamenii nu mai pot intra de pe Carol I, fiindcă accesul este blocat de terasa unui restaurant şi de câteva ghivece mari cu flori. „Strada/aleea care asigura accesul în parcare a fost blocată de angajaţii terasei amenajate în vecinătate, pe motiv că ar fi proprietate privată! Cum se poate oare ca o stradă să fie proprietate privată?“, ne-a scris, zilele trecute, un locatar al unuia dintre blocurile în cauză.

Patronul restaurantului, doar chiriaş

De fapt, întreg terenul este proprietate privată, lucru semnalat de câteva zile şi printr-o pancartă: „Proprietate privată. Ionescu Maria. Acces interzis“. „Eu sunt chiriaş aici, nu proprietar. Şi eu sunt afectat de asta, poate că şi clienţii mei veneau pe aici şi parcau, dar nu ţine de mine“, a spus, pentru Gazeta de Sud, Lino Bucci, patronul restaurantului în cauză. Actele, aprobate în 2007 de Oficiul de Cadastru al Primăriei Craiova, arată că terenul despre care craiovenii cred că este o stradă a devenit, de atunci, proprietate privată, laolaltă cu terasa şi locul pe care se află restaurantul. Lino Bucci spune că a încercat să le zică oamenilor acest lucru, dar nu este luat în seamă. Mai mult, locatarii protestează aruncând cu ouă şi roşii pe terasa lui.

Primăria şi poliţia s-au sesizat după şase ani

Autorităţile au uitat, din 2007, de starea acestui teren. Chiar dacă sunt şase ani de când a devenit proprietate privată, primăria şi poliţia au luat cunoştinţă de-abia săptămânile trecute despre ceea ce se petrece. Ce induce în eroare cel mai mult este trecerea de pietoni care încă există între terasă şi terenul pe care se află restaurantul, dar şi semnele de circulaţie care contrastează ciudat cu pancarta pusă din scurt de chiriaşi. Patronul localului spune că i-a fost transmis de către poliţie că vor fi scoase, în curând, şi semnele de circulaţie, care sunt acolo din anul 2004, de la construcţia celui mai recent bloc din vecinătate. Chiriaşul afirmă că a fost vizitat săptămânile trecute de reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Poliţiei Rutiere şi cei ai primăriei pentru a lămuri numeroasele reclamaţii ale locatarilor din bloc. „Chiar cei de la poliţie ne-au spus să semnalăm locul ca fiind proprietate privată, aşa că am pus pancarta respectivă“, a mărturisit Lino Bucci.

Aleea fără nume 

Restaurantul este trecut, în acte, pe bulevardul Carol I, căci „aleea“ despre care se vorbeşte nu are un nume. Ea se află, însă, în continuarea Aleii Nicolae Bălcescu, cea de-a doua cale de acces a locatarilor din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS