16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalExportăm maşini, textile şi echipamente electrice

Exportăm maşini, textile şi echipamente electrice

Exporturile Doljului au crescut pe primele nouă luni ale anului trecut cu 2,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011, la 295,9 milioane de lei, informează Direcţia Regională de Statistică Dolj.
Din păcate, județul a realizat doar 0,9% din exporturile totale ale României. Potrivit Statisticii, produsele industriale au deţinut, în perioada analizată, 94,7% din exporturile Doljului, iar cele agricole au avut o pondere foarte mică. 30,7% din exporturi au fost reprezentate de mijloace de transport (cum ar fi autoturismele Ford B-Max), acestea deţinând primul loc pe judeţ în rândul mărfurilor livrate peste graniţă.
Directorul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Craiova, Benoni Dimulescu, a confirmat că Ford a exportat destul de mult anul trecut. Şi în ianuarie, compania producătoare de maşini a reluat exporturile, „cu aceeaşi intensitate ca anul trecut, dar a livrat la export mai întâi din maşinile aflate pe stoc de anul trecut, plus 100 din producţia de anul acesta. Ford şi-a început activitatea mai târziu, în ianuarie“.
În topul mărfurilor exportate, ca pondere în totalul exporturilor, s-au mai situat „materiile textile şi articolele din acestea“, urmate de „maşini, aparate şi echipamente electrice“, care alături de mijloacele de transport deţin supremaţia, ca pondere în exporturile de mărfuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS