17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajInvestiţii de milioane de euro în comuna Giurgiţa

Investiţii de milioane de euro în comuna Giurgiţa

Situată în sudul judeţului Dolj, pe DJ 561 Craiova-Bechet, comuna Giurgiţa a făcut paşi importanţi spre dezvoltare. Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, sistemul de alimentare cu apă, reabilitarea unor obiective importante din localitate, precum şi finalizarea canalizării au fost doar câteva dintre priorităţile autorităţilor locale. Primarul Viky Bonea spune că în comună au fost făcute investiţii de milioane de euro, iar anul 2018 a fost unul de bun augur din acest punct de vedere. „Prin proiectele pe care le-am implementat în comună ne-am axat pe îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. Astfel, prin PNDL II am obţinut suma de 8.034.855,32 lei pentru modernizarea drumurilor de interes local. Totodată, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, submăsura 7.2 ,, Infrastructură rutieră de interes local“ am obţinut o finanţare de 5.543.409.89 lei pentru modernizarea drumurilor comunale. Prin submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice“, am fost declaraţi eligibili, urmând a primi o finanţare de 5.555.216 lei.
Un alt proiect de modernizare a fost tot în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, submăsura 125, unde am realizat o centură ocolitoare care traversează două sate „Giurgiţa – Filaret“, proiect unde am obţinut o finanţare de 5.342.241 lei.
Prin toate aceste proiecte, vom reuşi să asfaltăm mare parte din comună şi sperăm ca anul viitor să nu mai fie nicio stradă fără asfalt în Giurgiţa. O altă investiţie a vizat achiziţionarea unui buldoexcavator în valoare de 395.027 de lei“, a spus Viky Bonea, primarul din Giurgiţa.
Autorităţile locale din Giurgiţa spun că anul 2018 a fost unul strategic din punct de vedere al investiţiilor importante, iar în 2019 vor fi alocate fonduri pentru înfrumuseţarea comunei. „Canalizarea este finalizată în proporţie de 80 la sută, apă este în toată comuna, practic marile investiţii s-au finalizat, iar de acum înainte vom aloca fonduri pentru înfrumuseţarea comunei. Avem în proiect mutarea unei pieţe agroalimentare, dar şi reabilitarea dispensarului, precum şi modernizarea bazei sportive. Prin toate aceste investiţii dorim să le oferim cetăţenilor din Giurgiţa condiţii de trai la standarde europene şi sperăm ca anul viitor să schimbăm şi mai mult aspectul aşezării. Le urez concetăţenilor mei Crăciun Fericit şi un An Nou plin de împliniri!“, a spus primarul comunei Giurgiţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS