14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajInvestiţii de 2,3 milioane de euro în Gângiova

Investiţii de 2,3 milioane de euro în Gângiova

Aflată la aproape 60 de kilometri de Craiova, comuna Gângiova este o aşezare în care îşi duc existenţa aproximativ 2.500 de oameni, iar în această perioadă, toată suflarea localităţii se pregăteşte de finalul anului. Un an decisiv în ceea ce priveşte investiţiile, spune primarul Preda Cristache, întrucât s-au făcut pași importanți în direcția dezvoltării comunei. Mare parte din investiţii au fost realizate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Nu mai puţin de 2,3 milioane de euro au fost alocate comunei printr-un proiect care vizează reţeaua de canalizare, reţeaua de alimentare cu apă, dar şi alte obiective reprezentative. „Anul acesta a fost unul deosebit de important în ceea ce priveşte investiţiile în comună întrucât am început canalizarea, precum şi alimentarea cu apă. Totodată, am achiziţionat utilaje performante, de care aveam mare nevoie. Este vorba de un autogreder, un cilindru compactor, două maşini de pompieri, două autogunoiere, precum şi un buldoexcavator“, a spus primarul Preda Cristache.
Nici vârstnicii din comună nu au fost dați uitării. Pentru ei, autorităţile au demarat lucrările de construire a unui cămin în care vor fi îngrijiţi cei care nu mai au putere să își poarte singuri de grijă. „Sunt oameni care au rămas singuri, după ce copiii le-au plecat în străinătate, să îşi croiască o soartă mai bună. Nu mai pot să aibă grijă de ei, motiv pentru care au nevoie de tot sprijinul nostru. În acest moment avem şase bătrâni internaţi în Centrul medico-social din Bechet şi vrem să le dăm posibilitatea să se întoarcă acasă“, a precizat primarul Cristache Preda.
Capacitatea căminulul de bătrâni va fi de 20 de locuri, iar investiţia va fi realizată prin acelaşi proiect prin care au fost alocaţi 2,3 milioane de euro pentru comuna Gângiova.
Un alt segment extrem de important pentru o localitate din mediul rural – infastructura – a obţinut finanţare prin Ministerul Dezvoltării, iar lucrările de asfaltare vor începe în primăvara anului viitor. „Am semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, a fost desemnată prin licitaţie firma câştigătoare, iar în primăvara anului viitor vor demara lucrările de asfaltare pe o porţiune de şase kilometri. Mai avem depus la Ministerul Dezvoltării un alt proiect de asfaltare, pe încă şapte kilometri “, a spus primarul Cristache Preda.
În vizorul autorităţilor locale au fost şi unităţile de învăţământ, astfel încât elevii învață în școli și grădinițe reabilitate, care sunt dotate cu centrale termice și în care s-au realizat lucrări de termoizolație. Investiţii s-au făcut însă şi în petrecerea timpului liber. Căminul cultural a fost reabilitat şi va fi dotat cu scaune şi videoproiectoare, astfel încât să poată găzdui evenimente care să-i bucure pe locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS