22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPregătirea corectă a mașinii pentru iarnă

Pregătirea corectă a mașinii pentru iarnă

Cu cât exploatezi mașina mai corect iarna, cu atât îi prelungești durata de viață și salvezi bani pentru reparații inutile. Îți propunem câteva domenii de o importanță vitală, pe care îți recomandăm să le examinezi cu un specialist, înainte de apariția înghețului sau a temperaturilor cu grade sub zero:

Antigel

Recomandăm să se folosească antigel cu punct de congelare de minimum -25 de grade Celsius și să fie completat la nivelul maxim, cu lichid de aceeași marcă. Înainte de sezonul rece, trebuie să se controleze densitatea soluției, verificând astfel temperatura de congelare. De preferat ca după 3 ani, soluțiile antigel să fie înlocuite în motoare, chiar dacă densitatea lor corespunde cerințelor.

Acumulator auto

Știi deja că atunci când nu folosești mașina mai multe zile, afară temperatura fiind scăzută, este bine să-i dai cheie din când în când, ca să te asiguri că acumulatorul nu s-a descărcat din cauza frigului. Pe timpul iernii, acumulatorul nu mai are aceeași capacitate ca pe timp călduros și se descarcă mult mai repede. Mai ales dacă ai o baterie mai veche de 3 ani. Verifică martorul bateriei, care trebuie să fie pe culoarea verde. În caz contrar, bateria are probleme și recomandăm un test, pentru a se vedea care este nivelul de încărcare al acesteia și al alternatorului. De reținut faptul că un acumulator încărcat îngheață la -67 de grade Celsius, pe când unul descărcat 50% îngheață la -12° grade Celsius.

Testul de frâne

Prima persoană care poate percepe probleme la sistemul de frânare ești chiar tu, conducătorul auto. În timpul mersului, poți experimenta efort la apăsarea frânei, frână prea moale, apăsare repetată pentru a frâna, zgomote în timpul frânării, blocarea roților din spate și altele. „Frâna este un element de siguranță în trafic și amânarea testului de frâne este foarte riscantă pentru șofer și alți participanți la trafic De aceea, nu recomandăm punerea unui diagnostic de către conducătorul auto, ci prezentarea de urgență la un service autorizat R.A.R pentru test și pentru soluționarea problemei“, a spus Dumitru Motroc, mecanic auto Bosch Car Service Ion.
Acestea și multe alte neplăceri pot fi evitate dacă obișnuiești să efectuezi „verificarea mașinii pentru iarnă“. Pentru a-i ajuta pe clienții noștri să fie cât mai bine pregătiți pentru iarnă, în perioada 1-30 noiembrie 2018, costul verificării de iarnă este de 68 de lei.

Solicită o programare la 0251.415.122 sau la [email protected]. Ne găsești în Calea Severinului 56.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS