15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajUn american a câștigat 1.537 miliarde de dolari la Loteria Mega Millions

Un american a câștigat 1.537 miliarde de dolari la Loteria Mega Millions

Potrivit CNN (Cable News Network), oficialii Loteriei Mega Millions au anunțat că în seara zilei de 23 octombrie a fost câștigat cel mai mare premiu din istoria loteriei americane, valoarea câștigului fiind de 1.537 miliarde de dolari.

Deși în ianuarie 2016 suma câștigată la Powerball a fost chiar mai mare, 1.586 miliarde de dolari, aceasta a fost împărțită la 3 norocoși jucători, în timp ce jackpotul de marți seara îi va reveni unui singur jucător.

Biletul magic, pe care sunt imprimate numerele 5, 28, 62, 65, 70 plus Mega Ball 5, a fost vândut la magazinul unei stații PECO KC Mart din South Carolina, situată la una dintre ieșirile din Simpsonville, un orășel cu doar 18.000 de locuitori, situat lângă Greenville, cel mai mare oraș din Greenville-Spartanburg-Anderson Combined Statistical Area.

Deocamdată, identitatea marelui câștigător nu este cunoscută, însă acesta a primit deja ceva sfaturi de la Tony Cooper, Chief Operating Officer la South Carolina Education Lottery, cu ocazia conferinței de presă susținute miercuri, 24 octombrie, chiar în fața magazinului KC Mart de unde a fost cumpărat biletul câștigător. ,,Semnează-te pe spatele biletului. Așteaptă câteva zile. Trage aer în piept și apoi sună-ne!’’, a fost îndemnul oficialului loteriei.

Un amănunt cât se poate de interesant este faptul că proprietarul magazinului în care a fost jucat biletul secolului, CJ Patel, va fi și el recompensat cu suma de 50.000 de dolari. Referitor la persoana care va încasa uriașul câștig, CJ Patel nu și-a ascuns speranța că o parte din bani vor fi investiți în comunitatea locală.

Câștigătorul (posibil chiar câștigătorii, în cazul în care biletul a fost cumpărat de mai multe persoane) are la dispoziție 180 de zile pentru a încasa câștigul. Numele acestuia poate rămâne însă secret, deoarece South Carolina face parte din statele americane în care câștigătorii pot solicita ca identitatea lor să rămână necunoscută publicului, iar acest lucru nu ar fi pentru prima oară când s-ar întâmpla.

Un alt aspect surprinzător pentru cei mai puțin familiarizați cu modul de funcționare a loteriilor din SUA îl reprezintă cele două posibilități de încasare a sumei câștigate. Astfel, fericitul jucător poate primi pe loc suma de 878 de milioane de dolari (din care guvernul SUA va opri taxele corespunzătoare) sau poate opta pentru sumă integrală, 1.537 miliarde de dolari (minus taxe), însă în acest caz plata se va face eșalonat, pe parcursul următorilor 29 de ani.

Loteria Mega Millions este prezenta în 44 de state americane, prețul unui bilet simplu fiind de doar 2 dolari. Jackpotul uriaș câștigat marțea trecută a fost acumulat în 3 luni, perioadă scursă din 24 iulie, atunci când 11 colegi de muncă din California au pus mâna pe 543 de milioane de dolari.

Păstrând desigur proporțiile, trebuie să spunem că piața jocurilor de noroc din România este și ea una destul de bine dezvoltată, indiferent că vorbim despre Loteria Română (peste 2.4 milioane de euro report la 6/49 pentru duminica viitoare) sau de operatorii de gambling virtuali, numărul acestora (22) fiind îngroșat în 2018 de primul cazino online 100% românesc, Baumbet (click aici pentru recenzie).

Conform libertatea.ro, în țara noastră, cel mai mare premiu la Loto 6 din 49 a fost câștigat in iulie 2013 de un gălățean, care a încasat în jur de 12,5 milioane de euro, cu un bilet pentru care plătise doar 16.9 lei.

 

 

 

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS