21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajObezitatea - o provocare a lumii moderne

Obezitatea – o provocare a lumii moderne

Campania „Fii un părinte responsabil şi verifică gratuit starea de sănătate a copilului tău!“, pe care o derulează specialiştii Clinicii PRIORITY MEDICAL în parteneriat cu Gazeta de Sud, scoate la iveală problemele de sănătate cu care se confruntă copiii. Dr. Alexandra Buzatu-Lang, medic specialist endocrinologie, trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte obezitatea în rândul celor mici. „Deoarece ne aflăm la jumătatea campaniei pe care o derulăm în parteneriat Priority Medical – Gazeta de Sud, suntem în măsură să tragem câteva concluzii. Din păcate, și copiii din Craiova se înscriu în statistica îngrijorătoare de la nivel mondial privind obezitatea infantilă. De multe ori, auzim adulţi supraponderali sau obezi care se scuză acuzând patologii endocrine. Dacă în cazul adulţilor obezitatea este generată atât de patologiile endocrine, cât şi de stilul de viaţă necorespunzător – diete dezechilibrate, sedentarism, în cazul copiilor, dieta alimentară necorespunzătoare vârstei şi lipsa activităţilor sportive reprezintă principalele cauze.
Există și un procent mic de copii care prezintă dezechilibre hormonale. Este important să urmărim starea de sănătate a copiilor noştri şi să observăm câteva semne. De exemplu, când glanda tiroidă nu secretă suficienţi hormoni, dezvoltarea fizică și psihică a unui copil este clar încetinită. Copilul se mişcă lent, are pielea uscată și părul aspru, iar vocea este joasă. Faţa poate avea un aspect pufos, umflat. De multe ori, se asociază obezitate“, a spus dr. Alexandra Buzatu-Lang, medic specialist endocrinologie, medic primar medicină de laborator – PRIORITY MEDICAL.
Din cauza bombardamentului informațional, mulţi părinţi au tendinţa să creadă că fiecare individ scund de statură, fiecare elev mai slab, fiecare fetiţă nervoasă, fiecare băieţel mai grăsuţ cu organe genitale ce par mai mici au o boală hormonală. E nevoie de mai mult decât o singură manifestare ca să poată fi vorba de o boală endocrină. Singurul în măsură să pună diagnosticul este medicul. Adresaţi-vă profesioniștilor!
„Fii un părinte responsabil şi verifică gratuit starea de sănătate a copilului tău!“ la PRIORITY MEDICAL, str. Pandurilor nr. 33A (cartier Valea Roșie). Campania se derulează până pe 31 octombrie şi se adresează copiilor cu vârste între 2 şi 16 ani, iar pentru programare puteţi suna la numărul 0351.408.366.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS