Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj: „PNL se opune proiectului Primăriei de a institui dubla taxare a parcărilor din Craiova“

Autori


Primăria Municipiului Craiova a pus în dezbatere publică, săptămâna trecută, proiectul de modificare a regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea auto. Prin această modificare, administraţia PSD-istă a municipiului instituie alte 672 de locuri de parcare cu plată în zona centrală și pe bulevardul Calea București. În acest fel, în tot centrul orașului nu se va mai putea parca decât contra cost. În condițiile în care locuitorii Craiovei, posesori de autovehicule, plătesc obligatoriu o taxă anuală de parcare, prin acest nou regulament primăria intenţionează să îşi taxeze cetăţenii de două ori pentru același serviciu oferit: locul de parcare.
La dezbaterea publică organizată la primărie, primarul Mihail Genoiu a afirmat că introducerea celor peste 672 de noi locuri de parcare cu plată a fost solicitată de către craioveni, fără a prezenta vreo dovadă în acest sens. În ultimele luni, PNL Craiova a strâns peste 2.000 de semnături de la locatarii din centrul municipiului prin care aceștia solicitau introducerea unui program al parcărilor cu plată între orele 9.00-17.00, sâmbăta, duminica și la sărbătorile legale fără plată, iar pentru riverani parcarea să fie gratuită (acces pe bază de ecuson), deoarece ei plătesc anual 40 de lei taxa de parcare pentru aceleași locuri. Subliniem faptul că în alte orașe, acolo unde autorităţile locale lucrează în interesul cetăţenilor, au fost găsite cu uşurinţă soluții care includ abonamente diferențiate în funcție de zonă și eliminarea taxei anuale. La noi, primăria nu este interesată să rezolve problema numărului mic de locuri de parcare, ci doar să încaseze cât mai mulți bani la bugetul local.
Printre argumentele aduse de administraţia PSD a municipiului pentru introducerea unor noi parcări cu plată se numără fluidizarea traficului și rentabilizarea parcării subterane. Primarul Genoiu nu a explicat cum va ajuta introducerea de parcări cu plată pe bulevardul Calea București la fluidizarea traficului sau la rentabilizarea parcării subterane. Măsura anunțată a fost luată fără niciun studiu de impact şi fără a se propune soluții alternative pentru riverani. Realitatea este că primăria caută orice mijloace pentru a mai obține bani pentru un buget tot mai sărac și cheltuit fără cap. PNL înțelege necesitatea ca în zona centrală să existe locuri de parcare pentru persoanele care au nevoie să ajungă la instituțiile publice și agenții economici de aici, dar asta trebuie făcut printr-un program coerent de dezvoltare a unor parcări supraterane și fără a-i afecta pe riverani. Deoarece primăria a organizat un simulacru de consultare publică, PNL va începe în perioada următoare o campanie de informare a cetățenilor care locuiesc în zonele afectate de noua decizie a primăriei. Mai mult, PNL va lansa o campanie de strângere de semnături pentru a demonstra edililor că deciziile lor nu sunt susținute de locuitori.

Un oraș trebuie condus pentru cetățeni, nu împotriva lor!

 

 


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 15 decembrie 2018

Actualitate

» Gorj: Zăpadă viscolită la Rânca
» Idei de vacanţă: ZECE destinaţii turistice care sunt mai ofertante iarna
» Franţa: Al şaptelea deces în contextul mişcării “vestelor galbene”
» MFP: O nouă extragere a bonurilor fiscale, duminică
» VISCOL în mai mare parte a ţării. COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori, prelungit/ HARTA judeţelor afectate
» Gorj: Câine prins între ghețuri, salvat de pompieri
» Un tânăr de 23 de ani a recoltat trufe ilegal
» În Craiova se asfaltează pe ninsoare
» Circulație restricționată pe două drumuri județene din Olt
» Gorj: Șeful Direcției Agricole, anchetat pentru luare de mită
» Gorj: Accident rutier cu tir la Bâlteni
» Gorj: Un tir a derapat la Ciuperceni
» 53 de utilaje au intervenit pe drumurile naționale din Gorj
» Un stâlp de troleibuz stă să cadă la ieșire din Târgu Jiu
» OLT: O casă s-a făcut scrum la Curtișoara
» Ambulanță înzăpezită pe un drum județean
» Astăzi este Ziua Internatională a Ceaiului
» VREMEA: 19 judeţe sunt sub atenţionare meteorologică de NINSOARE. Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă

Publireportaj

» Anunţ finalizare proiect: Modernizarea şi diversificarea activităţii de producţie la SC Automecanica SRL
» Creativitate şi stil la „Coolhunting afFAIRs”

Dolj

» Un sfert din pensionarii doljeni primesc pensia minimă
» Patru Ford Ecosport cu tracţiune integrală, la scara Primăriei Craiova
» De astăzi se zboară spre Bruxelles, de pe Aeroportul Craiova

Sport

» Volei (m) / Victorie categorică și la Baia Mare. SCM “U” Craiova a încheiat turul pe primul loc
» Fotbal / Marius Avram arbitrează derbiul  Dinamo – Craiova
» Fotbal / Liga I, etapa a 20-a
» Handbal (f) / Tricolorele vor juca finala mică, împotriva Olandei, la CE din Franța

Top