6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAeroportul Internațional Craiova asigură zboruri către 11 destinații internaționale

Aeroportul Internațional Craiova asigură zboruri către 11 destinații internaționale

Aeroportul Internațional Craiova va beneficia de noi investiții în infrastructură

Situat la o distanță de 7 km de centrul orașului, Aeroportul Internațional Craiova operează curse aeriene regulate către 11 destinații externe: Roma, Milano, Bologna, Veneția, Madrid, Barcelona, Londra, Paris, Köln, Tel Aviv și în curând către Bruxelles. Anual, de pe acest aeroport pleacă sute de mii de pasageri și până în 2020 se estimează că de pe acest aeroport se vor îmbraca anual un milion de persoane. În acest context, Consiliul Județean Dolj continuă să dezvolte infrastructura prin noi investiții.

Aeroportul Internațio-nal Craiova deserveș-te atât traficul de pasageri, cât și mișcările de aeronave în zona de sud-vest a României. Aeroportul dispune de infrastructură modernă, principalele preocupări fiind legate de creșterea continuă a calității serviciilor prestate, a condițiilor pentru sosirea, plecarea și manevrarea la sol a aeronavelor în trafic național și internațional, asigurarea serviciilor aeroportuare pentru tranzitul de persoane, mărfuri și poștă, precum și servicii de interes public național, protejând în același timp resursele naturale ale mediului.
Aeroportul Internaţional Craiova a fost revitalizat, începând cu anul 2009, printr-o serie de investiţii susţinute, pentru reabilitări, modernizări şi dotări, finanţate cu 15 milioane de euro din bugetul Consiliului Judeţean Dolj şi cu peste 25 de milioane de euro printr-un proiect cu fonduri europene.
Aeroportul Internaţional Craiova dispune, în prezent, de terminale moderne, separate, pentru sosiri şi plecări, săli de aşteptare confortabile, locuri de parcare şi spaţii verzi, un nou turn de control şi echipamente performante, la nivelul exigenţelor internaţionale. Accesarea fondurilor europene a permis derularea unor ample lucrări pentru reabilitarea infrastructurii de mişcare. Astfel, a putut fi reparată întreaga structură din beton, pista de decolare-aterizare a fost asfaltată, sistemul de balizaj a fost modernizat, iar calea de rulare şi platforma de îmbarcare au fost renovate şi extinse.

Aeroportul Internațional Craiova asigură zboruri pentru 11 destinații internaționale

Aeroportul Craiova, concurent al aeroporturilor din țară

Prin modernizările făcute şi facilităţile oferite, principala poartă aeriană din sud-vestul ţării a devenit un concurent serios pentru aeroporturile din România, astfel că în prezent se află în primele șase din țară în ceea ce priveşte numărul de pasageri. Investiţiile au condus la creşterea capacităţii şi a gradului de siguranţă în operare, creând condiţiile pentru atragerea de noi companii de transport aerian. De asemenea, pentru a face față cerințelor în creștere, investițiile vor continua. „Aeroportul Craiova a avut cea mai mare creștere din UE, cu aproape 500.000 de pasageri care au zburat și probabil că în anii viitori, până în 2020, vom ajunge la un milion de pasageri. Putem spune că ne-a luat prin surprindere dezvoltarea sa, iar din acest motiv trebuie să continuăm investițiile în acest obiectiv. Sunt ore ale dimineții când se regăsesc peste 300 de pasageri. În aceste condiții, vom face o extindere a terminalului de plecări, o parcare nouă, dar și un terminal nou de sosiri. Totodată, cu cât crește numărul de pasageri, cresc și obligațiile noastre de a avea dotarea necesară. În Masterplanul de Transport, suntem prinși cu suma de 76 de milioane de euro şi dorim să luptăm până la capăt, astfel încât să luăm toată suma și să facem un terminal nou“, a spus Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.
Practic, este vizată o infrastructură extinsă și modernă, cu un terminal nou, care să permită o siguranță a traficului la standardele cele mai ridicate, care să permită o frecvență de patru-cinci aeronave pe oră. Conform Raportului privind conectivitatea aeroportuară pentru anul 2018, Aeroportul Internațional Craiova se situează în grupa a patra de trafic (până la 5 milioane de pasageri pe an), pe poziția a treia în ceea ce privește evoluția conectivității directe, înregistrând o creștere cu 492,7% comparativ cu anul 2013.
„Este o imagine clară a faptului că, în prezent, suntem legați prin rute aeriene directe cu mari orașe din Europa și din afara ei – un fenomen care se amplifică, dacă ne gândim că, în lunile mai și iunie, au crescut frecvențele zborurilor pe trei destinații, astfel că am ajuns la peste 60 de aterizări și decolări în fiecare săptămână“, a mai precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS