11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajExpoziția de pictură "Liviu Lăzărescu - Permanențe", la Muzeul de Artă

Expoziția de pictură „Liviu Lăzărescu – Permanențe”, la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Craiova vă invită miercuri, 5 septembrie 2018, ora 18.00 la vernisajul expoziției de pictură Liviu Lăzărescu – Permanențe – curator: Minuna Mateiaș. Expoziția este organizată la inițiativa Lions Club Craiova și Lions Club „Cetatea Băniei”, fiind dedicată Centenarului Marii Uniri, și  va putea fi vizitată până la data de 15 septembrie 2018 în Sala Oglinzilor de la etajul Palatului Jean Mihail.

Liviu Lăzărescu s-a născut la 1 aprilie 1934, la Mărtinești în județul Hunedoara. A absolvit Colegiul Național „Decebal” din Alba Iulia în 1953 și Institutul Plastic „N.Grigorescu” din București, la clasa profesorului Corneliu Baba, în 1963. După absolvire avea să devină asistent universitar la catedra de pictură, apoi din 1968 lector, din 1991 conferențiar, iar din 1992 profesor universitar. În 2004 a fost distins cu titlul de „Profesor Honoris Causa” al Academiei Naționale de Artă București. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, începând cu anul 1968.

A fost un fervent promotor al învățământului de specialitate, unde a susținut cursuri de cromatologie, tehnici artistice, conservare și restaurare a picturii în ulei și a icoanelor bizantine. Este co-autor al unor lucrări de artă monumentală și colaborator la realizarea unor filme documentare de artă. Este autor al monografiei „Mărtinești, vechiul meu sat transilvan” și al volumului „Maestrul meu, Corneliu Baba” – pagini de memorialistică. A semnat de asemenea numeroase eseuri, recenzii și articole în revistele „Arta” și „Contemporanul”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS