16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDeputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Vom fi în continuare un partid al raționalității și echilibrului“

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Vom fi în continuare un partid al raționalității și echilibrului“

Prioritățile ALDE pentru această toamnă politică sunt inițiative politice și legislative, politici publice cu un profund caracter liberal. Ne propunem să promovăm măsuri care să stimuleze dezvoltarea economică.

Prin intermediul Ministerului Energiei condus de ministrul ALDE, Anton Anton, vom lansa o Strategie Energetică Națională cu adevărat competitivă prin care România să devină un actor de primă mărime în acest domeniu (strategie care prevede un rol important și pentru Craiova).
Vom stimula prin suportul financiar al Fondului de Mediu achiziționarea de panouri voltaice și producția de energie la nivel casnic, program demarat deja cu avantaje pentru toți cei care doresc să îl acceseze. Vom iniția noi legi pentru stimularea capitalului românesc, inclusiv pentru tinerii antreprenori români.
Dorim să finalizăm Legea lobbyului pentru a intra și din această perspectivă în rândul democrațiilor avansate în care transparența joacă un rol fundamental. Această propunere legislativă vine să reglementeze transparent activitatea grupurilor de interese publice sau private legitime. Credem că societatea românească este suficient de matură pentru a înțelege corect activităţile de lobby.
Prin această lege eliminăm orice suspiciune cu privire la faptul că activitatea de lobby ar putea să afecteze decizia publică în sensul unor acte de corupție sau trafic de influență.
Credem că dezvoltarea, consolidarea creșterii economice trebuie să rămână principala prioritate a Coaliției de guvernare. ALDE își va concentra toate eforturile și energiile în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS