13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Ne-am trezit! Eroii #farapenali

Le facem? Este întrebarea pe care oamenii ne-au pus-o, cu îngrijorare şi speranţă, în ultimele zile. Le-am făcut, noi toţi! Am strâns 20 000 de semnături în Dolj, dar avem în continuare nevoie de semnături pentru situaţia în care primăriile vor invalida unele dintre ele.

Am întâlnit mulţi oameni neîncrezători. La noi nu se poate, suntem în urmă rău, Doljul e roşu, penalii sunt stăpâni. Ba se poate! Le-am făcut pentru că nişte oameni buni au renunţat la timpul cu familia sau prietenii ca să strângă semnături. Implicarea noastră, a tuturor, este soluţia.

Mariana Mihai, doamna Mariana, (foto1) a strâns, singură, 2000 de semnături. A muncit în Italia până şi-a ruinat sănătatea. Când s-a întors a început să-şi pună întrebări. A votat PSD, dar ceva nu se potrivea între ce-i spuneau prietenele şi ce era în jur. În Italia a văzut că oamenii fac voluntariat pentru diverse cauze. Ne-a găsit și a început să strângă semnături pentru #farapenali.

Ion Naboiu, domnul Naboiu,(foto2) a fost tipograf, acum este pensionar şi

membru USR. Crede că niciodată nu este prea târziu să te implici şi că România merită conducători mai cinstiţi şi mai buni. A stat zi lumină în cortul #farapenali de la Pelendava acolo unde a strâns nu doar semnături, ci şi problemele şi visele celor care au semnat.

Marcel Tărăbuţă (foto1) s-a mutat pentru o lună la Craiova să dea o mână de ajutor campaniei #farapenali. E un userist din Mehedinţi. Are 27 de ani, seninătate în faţa insultelor primite, argumente în faţa neîncrederii şi multă energie. I se mai spune şi Marcel Duracell. A strâns 3000 de semnături în ploaie şi în soare în Craiova de care s-a ataşat pentru oamenii întâlniţi. Fiecare semnătură este o întâlnire cu cineva asemenea lui.

Raluca (foto3) a venit din Canada direct la Mercur să ajute la strângerea de semnături. Și-a chemat şi prietenele minunate, ca să apuce să stea de vorbă cu ele, în timp ce strânge şi sortează semnături. Andreea(foto4) a decis să-şi petreacă vacanţa studenţească în tricoul #farapenali. Un domn din Diaspora (foto5) ne-a predat liste de semnături pentru toată România, iar o doamnă (foto6) ne-a arătat grupul de whatsapp făcut special pentru mobilizarea familiei în campania #farapenali. Un funcţionar ne-a mărturisit că a fost obligat să meargă la mitingul tricourilor albe din Bucureşti. A semnat #farapenali cu multă mânie.

Doljul, Craiova s-au trezit. Penalii care ne-au minţit şi ne-au sărăcit au de ce să se teamă. Dunărea ne învaţă că apele liniştite sunt adânci.

Campania #farapenali merge mai departe. Mai avem nevoie de semnături! Fii unul dintre eroii #farapenali!

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS