17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajZboruri directe spre Bruxelles de pe Aeroportul Internaţional Craiova

Zboruri directe spre Bruxelles de pe Aeroportul Internaţional Craiova

Pasagerii Aeroportului Internaţional Craiova vor putea călători, de la sfârşitul acestui an, spre o nouă destinaţie din inima Europei. Este vorba despre Bruxelles. Noua rută de la Craiova spre Bruxelles Charleroi, în Belgia, este operată de Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România şi unul dintre transportatorii cu cea mai rapidă creştere din Europa.


„Ne bucurăm să ne întâlnim în Salonul oficial al Aeroportului Internaţional Craiova pentru un eveniment pe care ni l-am dorit de mult timp şi pe care am reuşit să îl obţinem în aceste momente, când anunţăm deschiderea unei noi rute directe de pe Aeroportul din Craiova, respectiv Craiova – Bruxelles. Este linia pe care noi ne-am dorit-o şi am insistat să o avem pentru că merge spre inima Europei şi vine într-un moment foarte important. De la 1 ianuarie, România va prelua preşedinţia Uniunii Europene. Totodată, avem deja anunţate pentru primăvara anului viitor două manifestări foarte importante la Craiova, respectiv un simpozion cu peste 400 de participanţi, legat în mod special de Ford, precum şi o întâlnire de peste 250 de participanţi, care va fi prilejuită de existenţa la Craiova a Brigăzii multinaţionale, şi vor veni aici militari din toate ţările NATO şi era nevoie să fie o conexiune de acest fel“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
Noua cursă va fi operată de două ori pe săptămână, începând cu data de 15 decembrie, iar biletele s-au pus deja în vânzare. „Este o rută pe care ne-o dorim de aproape trei ani, care va începe pe 15 decembrie. Aceasta va fi operată de două ori pe săptămână pentru început, în zilele de marţi şi sâmbătă, iar tarifele pleacă de la 14,99 euro pe tronson, deci aproximativ 30 de euro dus-întors. Biletele s-au pus în vânzare în urmă cu câteva minute“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internaţional din Craiova.
În primele șapte luni ale anului 2018, WIZZ a transportat peste 260.000 de pasageri de la și spre Craiova. În prima parte a anului, Wizz Air a atins un indicator important la Craiova, depășind 1 milion de pasageri transportați de la începerea operațiunilor, iar până la finalul lunii iulie aproape 1,2 milioane de pasageri au călătorit cu WIZZ de la Craiova. „Felicit conducerea Aeroportului Craiova pentru această nouă rută şi mulţumim companiei Wizz Air pentru modul serios în care colaborăm. Dacă la finalul lunii iulie avem deja 300.000 de pasageri, credem că într-o perioadă foarte scurtă vom ajunge să depăşim cifra de 500.000, ceea ce va însemna că vor deveni neîncăpătoare actualele terminale, motiv pentru care vom începe extinderea acestora. Aeroportul din Craiova rămâne una dintre principalele noastre investiţii“, a spus Cosmin Vasile, vicepreşedintele CJ Dolj.
În prezent, de pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către Roma, Milano, Bologna, Veneția, Madrid, Barcelona, Londra, Paris, Köln și Tel Aviv, precum şi zboruri estivale către Antalya.
„Milano şi Londra sunt deja zboruri zilnice. De asemenea, spre Barcelona sunt două zboruri pe săptămână, spre Madrid se zboară de trei ori pe săptămână, la fel şi spre Roma. Pe perioada de iarnă se suspendă zborul Craiova-Valencia şi retur, dar compania Ryanair ne-a anunţat că este vorba doar de o suspendare. Avem convingerea că pe programul de vară surprizele vor fi mult mai mari atât în privinţa frecvenţelor, cât şi a noilor destinaţii“, a adăugat Mircea Dumitru.
Aeroportul Internațio-nal Craiova a înregistrat una dintre cele mai spectaculoase dinamici în privința conectivității directe în ultimii cinci ani, evoluție consemnată în cel mai recent raport al Airports Council International Europe. Un rol importat în atingerea acestei performanțe l-au avut investițiile semnificative derulate la acest obiectiv strategic de către Consiliul Județean, care au culminat cu proiectul în valoare totală de peste 24 de milioane de euro, pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare. În condițiile în care apar noi destinații, CJ Dolj, principalul investitor în acest obiectiv, a luat deja măsuri pentru creșterea capacității de operare a aeroportului. „Noi ne vom implica în continuare în investiţiile în acest obiectiv, iar anul viitor vom începe extinderea zonei de plecări şi a unei zone de sosiri, dar vom construi şi o parcare. Valoarea acestor investiţii va fi de peste opt milioane de euro. Noul terminal va însemna o investiţie de 50-60 de milioane de euro“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.
Prin modernizările făcute şi facilităţile oferite, principala poartă aeriană din sud-vestul ţării a devenit un concurent serios pentru aeroporturile din România. Anul trecut, activitatea Aeroportului Internațional Craiova, raportată la cea din 2010, a înregistrat o creștere cu peste 790 la sută. Studiile de marketing şi statisticile făcute la nivel naţional arată că în 2025 se va ajunge la un trafic de 1,5 milioane de pasageri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS