14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj„Oglinzi oglindite“, la Muzeul de Artă din Craiova

„Oglinzi oglindite“, la Muzeul de Artă din Craiova

Muzeul de Artă din Craiova vă invită, în perioada 24 august – 10 octombrie 2018, la proiectul expoziţional “Oglinzi oglindite”.
Proiectul este curatoriat de Erwin Kessler, organizat de Muzeul de Artă Recentă din București în colaborare cu Galeriile de artă-Reperaj din Oradea și itinerat la Muzeul de Artă din Craiova. „Oglinzi oglindite propune un dublu portret expozițional. Lucrări ale artiștilor orădeni actuali și ai – deja consacratului – „Grup de artiști de la Oradea” ai anilor ’80 sunt puse față în față cu lucrări ale artiștilor bucureșteni ai ultimelor valuri, din 1990 până în prezent. Opera lui Ingo Glass se insinuează aici ca suspect de serviciu al ambelor centre artistice. Influența lui abstractă, neo-constructivistă, relevantă pentru mai multe centre artistice din România pe parcursul anilor ’70, din Timișoara până la București sau Galați, se delimitează ca o constantă istorică fermă, inflexibilă, impermeabilă la vreo paralelă sau relație cu lucrările expuse, activând ca un cadru fix pentru cele două oglinzi batante. Constructivismul, ca reprezentant al avangardei istorice, n-a suscitat interes nici în grupurile artistice din Oradea, nici în cele din București, ireversibil seduse de un alt idiom artistic – cel al noii avangarde. Între acestea, sculptura lui Marian Zidaru e inserată ca postulare fermă a unei poziții, relevantă pentru interesul extensiv și durabil pentru spiritualitate, moralitate și naţionalitate al artei bucureștene, un interes tipic ce pare străin lucrărilor din mediul artistic orădean”. (Erwin Kesller)
Din colecția Muzeului de Artă Recentă expun artiștii ultimului val de după 1990: George Anghelescu, Ioana Bătrânu, Ana Bănică, Michele Bressan, Nicolae Comănescu, Suzana Dan, Cristina David, Dumitru Gorzo, Anca Mureșan, Gili Mocanu, Ștefan Ungureanu, Regele Ionescu, Marian Zidaru, Ecaterina Vrana. Flilala U.A.P Oradea este reprezentată de artiști din perioada anilor 1980: Vioara Bara, Tiberiu Fekete, Dorel Găină, Ingo Glass, Tudor Frâncu, Ioan Augustin Pop, Gheorghe Târla, László Ujvárassy, Györghy Jovián, dar și lucrări ale tinerilor artiști orădeni: Gabriela Diana Bohnstedt Gavrilaș, Laura Martin, Darius Martin şi Horea Sălăgean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS