16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajOltenii pot zbura spre Antalya direct de pe Aeroportul Internaţional Craiova

Oltenii pot zbura spre Antalya direct de pe Aeroportul Internaţional Craiova

Locuitorii din zona Olteniei care vor să aibă parte de o vacanță de vis pe țărmul Antalyei vor putea să își îndeplinească mai uşor dorința. În urma unui parteneriat încheiat între Aeroportul din Craiova și Grupul Caly, din care fac parte Prestige Tours şi Calypso Tour, începând de joi, 31 mai, sunt operate zboruri directe Craiova – Antalya în fiecare săptămână. Prima aeronavă AIRBUS A321 a decolat joi de pe Aeroportul Internaţional din Craiova, având 210 pasageri la bord. „Este al cincilea oraş din care zburăm, iar România este a 15-a ţară în care operează Calypso. Am avut mare succes în ultimii ani, dar Craiova este în high position“, a spus Leyla Kadiroglu, reprezentantă a Calypso Tour, din Turcia.
Zborul charter va fi operat săptămânal până pe 20 septembrie, iar preţul pentru pachetele turistice către Antalya începe de la 300 de euro/persoană, cu toate taxele incluse, respectiv transport cu avionul, 7 nopţi de cazare şi masă, transfer de la aeroport şi asistenţă turistică în limba română. „Prestige Tours Internaţional este parte din istoria turismului românesc. Lucrez de peste 25 de ani în turism şi faptul că acum trei ani am deschis pentru prima oară Aeroportul din Suceava spre Antalya, anul trecut Aradul, iar anul acesta Craiova nu face decât să ateste acest lucru. Sunt porţi deschise pentru turiştii români spre lume şi este onorant să fim alături de dumneavoastră. Antalya este destinaţia numărul unu pentru turiştii români, cu o creştere de cel puţin 50 la sută, iar disponibilităţile la hotelurile din Antalya scad în fiecare zi, aşa că invit toţi oltenii să se înscrie cât mai repede ca să poată avea ce confort doresc în vacanţă“, a spus Elena Anghel, director general Prestige Tours.
Principalul atu al acestei rute îl reprezintă tocmai reducerea timpului de călătorie, deoarece cursa se desfășoară fără escală. Practic, în mai puţin de două ore puteţi ajunge direct de acasă într-una dintre principalele destinații turistice pentru locuitorii din întreaga Europă și nu numai. Cursa directă din Craiova către orașul din sud-vestul Turciei este una aşteptată de cei 2,5 milioane de olteni, dovadă fiind gradul de ocupare pentru întreg sezonul, care este de peste 70 la sută. „Am avut mare încredere că regiunea Oltenia, şi în mod special judeţul Dolj, va reacţiona pozitiv la această cursă pe care o deschidem cu una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă. Începând de astăzi (joi, 31 mai – n.r.) în fiecare joi vom avea o cursă cu această destinaţie până pe data de 20 septembrie, şi partea cea mai bună este că această aeronavă, precum şi cele care urmează, au un grad de ocupare de peste 70 la sută. Au mai rămas locuri, fapt pentru care îi invităm pe craioveni, pe doljeni şi pe toţi cei din această regiune să se înscrie în continuare, întrucât este unul dintre cele mai rapide şi comode zboruri, direct de la ei de acasă. Am mare încredere în compania cu care lucrăm şi sunt convins că va fi o activitate de durată“, a spus Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.
Investiţiile făcute în ultimii ani în modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova de către autorităţile judeţene se dovedesc a fi liantul perfect către companiile de zbor. Este şi motivul pentru care conducerea aeroportului va căuta soluţii pentru a reţine AIRBUS A321 şi în perioada de extrasezon. „Cursele către Antalya se operează cu o aeronavă de tip AIRBUS A321, cu 216 locuri. Operatorul aerian este ATLAS GLOBAL, iar pentru primul zbor avem 210 pasageri pe cele 216 locuri. Sunt convins că va creşte acest factor de încărcare. Este motivul pentru care vom încerca să găsim şi o altă destinaţie pentru extrasezonul din Antalya şi sezonul din locuri mai calde. Vom vedea dacă va fi Egipt sau altceva“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internaţional Craiova.
Pachetele turistice cu avion cursă charter către Antalya vor fi disponibile în toate agențiile de turism partenere din țară, în special din Craiova şi localităţile învecinate. Prestige Tours Internaţional asigură gratuit transferuri spre şi de la Aeroportul din Craiova din localităţile Balş, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Târgu Jiu şi Turnu Severin, pentru a veni în întâmpinarea turiştilor care vor să călătorească spre Antalya.
Cu o populație de peste un milion de locuitori, al șaptelea oraș ca mărime din Turcia s-a impus pe piața internațională a turismului în primul rând prin calitatea serviciilor oferite. Cine alege să îşi petreacă vacanţa în Antalya are la dispoziție peste 1.000 de hoteluri, dintre care 403 sunt de 5 stele. Anul trecut, oraşul situat pe coasta mediteraneană a fost destinaţia preferată pentru peste 100.000 de români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS