6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajFord Driving Skills for Life te învață să conduci preventiv

Ford Driving Skills for Life te învață să conduci preventiv

Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a Ford Motor Company, a adus la Craiova Ford Driving Skills For Life pentru un eveniment gratuit de instruire practică, destinat tinerilor conducători auto. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 2-3 iunie, în parcarea din incinta fabricii Ford de la Craiova, la el participând peste 300 de tineri. Ford își propune ca printr-un astfel de program să se reducă rata de accidente pe șoselele din România.
Bogdan Marișca, campion național de raliuri și instructor la Napoca Rally Academy, a coordonat proiectul din Craiova al celor de la Ford. El a precizat: „Ford Driving Skills For Life este unul dintre cele mai importante proiecte în ceea ce privește condusul cu mașina, de responsabilizare socială. Este un proiect destul de frumos pentru care eu trebuie să îi felicit pe cei care l-au gândit și inițiat. Este o problemă mondială teribilismul la volan, care, din păcate, generează prea multe victime, prea multe accidente și prea multe pierderi de vieți omenești într-o grupă de vârstă foarte tânără. Aici le-am vorbit participanților despre frânarea de urgență, despre evitarea unui obstacol, despre derapajul controlat, despre riscurile consumului de alcool, de droguri, de substanțe interzise, la volan“.

Folosirea telefonului la volan, un pericol public

Tinerii care au participat la instruirea Ford au fost testați mergând printre jaloane, la volanul mașinilor EcoSport și tastând un SMS, în timp ce s-au aflat la volan. Bogdan Marișca a mai spus că „telefonul mobil folosit la volan este una dintre cauzele generatoare de accidente. Selfie-urile, live-ul pe Facebook nu sunt în regulă, atunci când vă aflați la volan. Nu demult a fost o tragedie cu mulți morți într-un accident rutier. Din păcate, telefonul mobile este utilizat greșit de către conducătorul auto, care îl folosește pe principiul «lasă, că mie nu mi se poate întâmpla!», ceea ce este un mare risc! Pur și simplu, nu înțelegem că acele câteva secunde când privirea este luată de pe drum și ațintită pe telefon pot conduce la un dezastru“.

Câteva secunde de neatenție se pot transpune într-un dezastru

Marco Tempestini, unul dintre fondatorii Napoca Rally Academy, i-a instruit, sâmbătă și duminică, pe tinerii craioveni participanți la proiectul Ford. „Suntem aici la Ford Driving Skills For Live – un eveniment foarte important pentru tineri și nu numai pentru ei, eveniment prin care arătăm mai multe probleme care se regăsesc în trafic în Europa și mai ales în România, din păcate. Acesta este atelierul de «Neatenție», adică ceva ce n-ar trebui să fie în mașina nimănui, dar statisticile arată că în România neatenția este un pasager obișnuit în traficul nostru. Exercițiul principal este de mare actualitate, din păcate, cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, în Ungaria, cu microbuzul «de groază». Practic, foarte mulți șoferi folosesc telefonul la volan, tastează în timp ce conduc și, practic, exercițiul nostru constă în faptul că arătăm la toată lumea că foarte mult timp și atenție se îndreaptă de la șofat către tastat pe telefon. Oamenii merg pe același circuit și văd care este timpul necesar să îl parcurgă fără să tasteze pe telefon, apoi văd câte jaloane sunt «rănite» în timp ce ei tastează“, a spus Marco Tempestini.

Atenție la bicicliști!

Un alt exercițiu de la evenimentul de la Craiova, Ford Driving Skills For Life, a fost acela de a fi atenți la ceilalți participanți la trafic, și în mod special la bicicliști, care sunt din ce în ce mai mulți pe străzile din România. „Bicicliștii sunt foarte agili în trafic, vedem tot mai mulți tineri pe bicicletă și ei nu stau după regulile din trafic, iar asta creează niște pericole. Pe de altă parte, aici, în România, mai puțin decât în restul Europei, automobiliștii sunt mai puțin atenți la bicicliști și acest lucru creează mari probleme în trafic. Ford a creat un program de realitate virtuală, iar atât automobiliștii, cât și bicicliștii pot să vadă ce li se poate întâmpla într-un oraș mare, de data aceasta în Londra, dacă nu sunt atenți“, a mai explicat Marco Tempestini.

Ford Driving Skills For Life, în cifre

Programul Ford Driving Skills For Life a început în umă cu patru ani în România, iar în acest interval au fost instruite peste 6.500 de persoane. S-au derulat activități de instruire a tinerilor conducători auto din mai multe orașe din țară, cum ar fi București, Craiova, Constanța, Oradea, Brașov, Iași și Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS